Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır? Bir Daha Hazır Limonata İçemeyeceksiniz
Yaz geliyor... sıcak günlerin serin içeceği limonata hem içimizi ferahlatma hem de vitamin deposu olma özelliğine sahip. şimdiden nasıl yapıldığını öğrendiğiniz limonataya yazın çokca ihtiyaç duyacaksınız.
Ev yapımı limonata tarifi için malzemeler 10 adet limon 2 su bardağı toz şeker 5 su bardağı içme suyu 1/2 demet nane 2 su bardağı buz
Püf noktası: toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limonlarla birlikte oldukça uzun süre yoğurmanız limonatanın aroması ve ferahlığını arttıracaktır.
Bol suda yıkanan 10 adet limonun, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.
Kabuğu rendelenmiş limonları ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. kalan limonları küçük küçük dilimleyin. 2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın.
Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun.
Nane yapraklarını da ekleyin. özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün. 5 su bardağı içme suyunu ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun. 2 su bardağı buz ilavesiyle karıştırdıktan sonra keyfini çıkararak için.