Çocuklarınıza evde içinde ne olduğunu bildiğiniz şekilde jelibon yapmak ister misiniz? O halde sizi yazımıza davet ediyoruz.
MALZEMELER
1/2 su bardağı herhangi bir sıvı (Meyve suyu, bitki çayı, limonata vs.)
1-2 yemek kaşığı bal (Veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı)
2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin
HAZIRLANIŞI
Meyve suyu, jelatin ve balı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak, jelatin güzelce eriyinceye kadar ısıtın (En fazla 70-80 derece). Jelatinin kaynaması, sertleştirme niteliğinin eksilmesine neden olur. Jelatinin hepsi eriyince kalıplara akıtın ve 1-2 saat buzdolabında sertleşmesi için bırakın. Kalıplara koyarken çay kaşığı vela şırıngadan destek alabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.