04.01.2019-11:40 (Son Güncelleme:04.01.2019-11:33)

Ev Yapımı Bebe Bisküvisi Tarifi

Bebekler 6 aydan sonra anne sütüyle beraber ek gıdaya ihtiyaç duyarlar. En çok tercih edilen ek gıda ise bebe bisküvisidir. Ancak marketlerde satılan bisküvide katkı maddesi bulunur. Bu yüzden evde kendi bebe bisküvinizi yapabilirsiniz.

Bebekler 6 aydan sonra anne sütüyle beraber ek gıdaya ihtiyaç duyarlar. En çok tercih edilen ek gıda ise bebe bisküvisidir. Ancak marketlerde satılan bisküvide katkı maddesi bulunur. Bu yüzden evde kendi bebe bisküvinizi yapabilirsiniz.

İşte ev yapımı bebe bisküvisi için gerekli malzemeler;

- 1 su bardağı pirinç unu

- 1 su bardağı tam buğday unu

- 2 yemek kaşığı irmik

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı süt

- 5 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı;

Fırını 180 C'ye ayarlayın. Geniş bir kase de un, pirinç unu ve terryağını karıştıralım. Elimizle tereyağını ufalayın. Pekmezi ve sütü ekleyerek hamuru iyice yoğurun. Bu tarifteki hamur kolay yoğurulan bir yumuşaklıkta değil, daha çok un kurabiyesi hamuru gibi birbirini tutmayan bir hamur biçimindedir. Bu nedenle hamuru açmak yerine elinizle kopararak küçük parçaları sıkıştırarak şekil verin. Bir çatalla bastırarak bisküvileri şekillendirin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Bisküvileri renkleri hafif altın sarısı olana kadar 12-15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra bisküviler biraz yumuşak olup soğudukça sertleşecektir. Kapaklı bir kavanozda bu bisküvileri 1 hafta saklayabilirsiniz. Bu şekilde kapalı halde tutulduğunda bisküviler biraz yumuşayacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr