16.10.2024-13:20 (Son Güncelleme:16.10.2024-13:20)

Etlik Şehir Hastanesi'nde Akademik Yıl Açılışı Önemi

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi açılışında sağlıkta gelişmeleri ve geleceğe yönelik hedefleri aktardı.

Etlik Şehir Hastanesi Akademik Yılı Açılış Töreni

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. “Bütüncül sağlık hizmeti vermek bizim önceliğimizdir.” ifadesiyle üç basamaklı sağlık sisteminin entegre çalışması gerektiğine değinen Bakan Memişoğlu, yeni mevzuat çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Sağlıkta Dönüm Noktası

Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanındaki ilerlemesini vurgulayarak, “Etlik Şehir Hastanesi, ileri düzey sağlık altyapısıyla Türkiye’nin geldiği önemli noktayı gösteriyor,” dedi. 4 bin 50 yatak kapasitesi ve yüksek standartlarda hizmet sunan hastane, tam anlamıyla bir “sağlık şehri” olarak tanımlandı.

Başarıların Arkasında Çalışanlar

Bakan, 2002 yılında her bir vatandaşın yılda sadece 2 kez sağlık hizmeti alırken, bu sayının günümüzde 11,7’ye çıktığını belirtti. “Kamudaki yatak kapasitesi, bugün %80’in üzerine çıkmış durumdadır.”

Geleceğin Sağlık Çalışmaları

Memişoğlu, “Bu hastaneler sadece sağlık hizmeti sunmamalı, aynı zamanda sağlık bilgisi ve teknolojisi üretmelidir,” diyerek bilimsel gelişmelere vurgu yaptı. Yeni mevzuat ile birlikte faz 1 ve faz 0 çalışmalarının da gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İyilik Medeniyeti Vurgusu

Konuşmasında dünya genelindeki olumsuz gelişmelere de dikkat çeken Bakan Memişoğlu, “Dünyanın iyilik medeniyetine ihtiyacı var.” diyerek, genç neslin bu bağlamda önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Etlik Şehir Hastanesi'nin Çalışmaları

Ankara Valisi Vasip Şahin, hastanenin sağlık altyapısı bakımından önemine değinirken, Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe hastanenin günde 25 bin hastaya hizmet verdiğini aktardı.

Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, hasta hizmetleri ve deprem sürecinde yapılan yardımlarla ilgili bilgi vererek, hastanede 10 milyonun üzerinde ayaktan başvuru gerçekleştiğini belirtti.

Etlik Şehir Hastanesi’nde açılış töreninin ardından, sağlık çalışanları tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni ve 2. Hizmet Yılı Programı, hastanenin konferans salonunda gerçekleşti. Programa, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sol 4), Ankara Valisi Vasip Şahin (sağ 2), Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe (sol 2) ve Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu (sağda) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr