03.07.2020-13:53 (Son Güncelleme:03.07.2020-15:20)

Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut, genellikle pilav ve turşu ile servis edilen yaygın ve meşhur bir Türk yemeğidir.

Lezzet verici olarak kullanılan et, yemeği zenginleştirip oldukça fazla lezzet verir. Fakat et kullanmak istemeyenler hiç eklemeyebilir ya da daha fazla et koyabilir.

Malzemeler

• 4 su bardağı kuru nohut, gece boyunca ıslatılır
• 1,5 kilo kemiksiz dana eti
• 2 yemek kaşığı Zeytin yağı
• 1 Rendelenmiş Orta boy Sarı Soğan
• 1/2 su bardağı Uzun Yeşil Biber, doğranmış
• 1/4 su bardağı Salça
• 1/2 su bardağı Küçük Domates, doğranmış
• 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 3 çay kaşığı Tuz
• Arzuya göre Öğütülmüş Karabiber

Etli Nohut Yemeği Nasıl Hazırlanır;

Adım 1

• Önceden ıslatılmış Nohut’u büyük bir tencerede haşlamaya başlayın. İdeal olarak haşladığınız suyu pişirmek için kullanmalısınız. Kapağın açık olduğundan emin olun. Çok yumuşak olana kadar kaynatmaya devam edin.

Adım 2

• Başka bir büyük tencerede, eti kavurmaya başlayın için yaklaşık 1,5 saat kadar pişirilmesi gerekir.

Adım 3

• Ardından Ete, Zeytinyağı (2 yemek kaşığı) ve rendelenmiş Sarı Soğanı (1) ekleyin. Karıştırın ve kapağı kapayıp 2 dakika pişirin.

Adım 4

• Kapağı açın ve küçük Uzun Yeşil Biberleri (1/2 bardak) ekleyin ve kapağı kapalı olarak 2 dakika pişirin.

Adım 5

• Domates Salçası (1/4 bardak) ekleyin ve salçayı kokusu çıkana kadar 1 dakika karıştırarak pişirin.

Adım 6

• Domates (1/2 su bardağı), kırmızı pul biber (2 çay kaşığı), Tuz (1 1/2 çay kaşığı), Karabiber (arzuya bağlı), ve Nohut’u ekleyin. Kapağını kapatın ve 30 dakika boyunca çok düşük bir ısıda pişirmeye devam edin.

Adım 7

• Etli Nohut Yemeği artık hazır isteğe bağlı pilav ve turşu ile servis edebilir, üzerine pul biber ekleyebilirsiniz, sıcak olarak servis yapmanız önerilir.

Tereyağlı Pilav Tarifi

• 2 Su bardağı pirinci su, nişastadan akana kadar suda iyice durulayın. Daha sonra pirinci 30 dakika boyunca yeterli suya bekletin. 30 dakika sonra tüm suyu boşaltın ve pirinci bir kenara bırakın.

• Pişirmek için kalın tabanlı bir tencere bulundurun.

• Alevi düşük tutun.

• Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tuzlu tereyağı da kullanabilirsiniz.

• Tereyağını eritin.

• Şimdi pirinci ekleyin.

• Pirinci hafifçe karıştırın, tereyağı pirinç tanelerini iyice kaplamalıdır.

• Sonra 4 ila 4,5 bardak su ekleyin. Kullanılan pirincin kalitesine bağlı olarak, daha az veya daha fazla su ekleyebilirsiniz. (Pirinci ölçtüğünüz bardak ile su koymak kıvamı tutturmanıza pilavın lapa olmamasını sağlayacaktır).

• Tadına göre tuz ekleyin.

• Tuzlu tereyağı kullanıyorsanız tuzu mutlaka kontrol edin.

• İyice karıştırın. Suyun tadını kontrol edin, hafif tuzlu olmalıdır.

• Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç taneleri yumuşayana ve tüm su emilene kadar tereyağlı pilav düşük ateşte pişirilmelidir.

• Pirinci aralıklarla kontrol edebilir ve gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
• Afiyet Olsun.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr