17.05.2019-12:49 (Son Güncelleme:17.05.2019-12:36)

Etli Nohut Nasıl Yapılır? Etli Nohut Tarifi

İftara ana yemek olarak ne yapsam diye düşünenler için harika bir önerimiz var. Etli nohut nasıl yapılır? Etli nohut hazırlarken hangi püf noktalarını unutmamak gerekir? Ana yemeklerin en lezzetlisi etli nohut tarifini sizlerle paylaşıyoruz...

Bakliyat yemekelrinin içinde en çok sevdiğimiz büyük ihtimalle nohut yemeği. Bir de etli yapılırsa değmeyin lezzetine. İşte vitamin deposu nohutun etli yemek tarifi...

ETLİ NOHUT TARİFİ

Malzemeler:

-1 adet soğan
-1,5 su bardağı haşlanmış nohut
-350 gram dana kuşbaşı eti
-1,5 yemek kaşığı biber salçası
-1 adet limonun suyu
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-3 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı tuz1
-1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

-Bir tencereye zeytinyağı, küp küp doğranmış soğan, salça ve etleri koyun. İyice kavurun.
-Sorasında üzerine su ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde etler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
-Etler yumuşayınca içine limon suyu, tuz, baharatlar ve nohutları ekleyerek birkaç taşım daha ocakta kaynatın.
-Tencereyi ocaktan indirin. Etli nohut yemeğinizi sıcak sıcak servise sunun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr