Bakliyat yemekelrinin içinde en çok sevdiğimiz büyük ihtimalle nohut yemeği. Bir de etli yapılırsa değmeyin lezzetine. İşte vitamin deposu nohutun etli yemek tarifi...
ETLİ NOHUT TARİFİ
Malzemeler:
-1 adet soğan
-1,5 su bardağı haşlanmış nohut
-350 gram dana kuşbaşı eti
-1,5 yemek kaşığı biber salçası
-1 adet limonun suyu
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-3 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı tuz1
-1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
-Bir tencereye zeytinyağı, küp küp doğranmış soğan, salça ve etleri koyun. İyice kavurun.
-Sorasında üzerine su ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde etler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
-Etler yumuşayınca içine limon suyu, tuz, baharatlar ve nohutları ekleyerek birkaç taşım daha ocakta kaynatın.
-Tencereyi ocaktan indirin. Etli nohut yemeğinizi sıcak sıcak servise sunun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.