Et Yerine Tüketilebilecek Protein Kaynakları
Et, protein, protein kaynağı, yulaf, et yerine tüketilebilecek besinler
Protein, vücudumuzun en önemli ihtiyaçlarından biridir. protein kaynağı yiyeceklerde et ilk sırada olsa bile et tüketmeden de protein alınabilen bir çok besin bulunmakta. işte et yerine tüketilebilecek besinler…
Yulaf: yulaf en sağlıklı tahıllardandır. 100 gramında 13 gram protein içeren yulaf, cilt ve saç sağlığı açısından oldukça etkili bir besindir.
Mercimek: manganez, diyet lifi, bakır, potasyum ve demir bakımından oldukça zengin bir kaynak olan mercimek aynı zamanda bir protein kaynağıdır. 100 gramında 9 gram protein barındıran mercimek, göz sağlığına da iyi gelir.
Badem: magnezyum, manganez, e vitamini, kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan badem, protein bakımında çok iyi bir kaynaktır. 100 gramında 21 gram protein vardır.
Süt: süt bilinen en yaygın protein kaynaklarındandır. bunun yanında süt içeriğindeki kalsiyum dolayısıyla kemikleri güçlendirici bir etkiye sahiptir.