04.10.2024-14:03 (Son Güncelleme:04.10.2024-14:03)

Eskişehir'e 88 Yeni Araç Tahsis Edildi

Eskişehir'de emniyet ve jandarma teşkilatlarına 88 yeni araç teslim edildi, güvenlik hizmetleri güçlendirildi.

Eskişehir'e Yeni Araç Desteği

İçişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na 88 yeni araç tahsis edildi.

Teslim Töreni Düzenlendi

Aracın teslim töreni, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve diğer yetkililerin katılımıyla Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Vali Aksoy, araç alımlarının İçişleri Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği bütçelerinin yanı sıra 9 hayırseverin toplamda 2 milyon 825 bin liralık bağışlarıyla gerçekleştiğini belirtti.

Güçlü Hizmet İçin Araç Yatırımı

Açıklamalarına devam eden Aksoy, emniyet ve jandarma teşkilatlarının verimliliğinin artırılması için Türkiye genelinde 7 bin 204 araç teslim edildiğini ifade etti. Gerek jandarma gerekse emniyet teşkilatının mevcut araç sayısı ve yaş aralıkları hakkında bilgi vererek, "Jandarma teşkilatımız 212 araçla hizmet vermekte. Emniyet teşkilatımız ise 542 araçla asayiş ve trafik hizmetlerini yürütmektedir. Yeni araçlarımız, İçişleri Bakanı'nın belirttiği şekilde öncelikle trafik hizmetlerinde kullanılacaktır. Bu çalışmalarla trafik kazalarının azaltılması ve kamu güvenliğinin sağlanması hedefleniyor," dedi.

Dua ve Anahtar Teslimi

İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından yapılan duanın ardından, Vali Aksoy yeni araçların anahtarlarını İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Metin Ünlüye teslim etti.

Programa, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ve birçok emniyet personeli de katıldı.

İçişleri Bakanlığınca, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen 88 yeni aracın teslim töreni gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr