10.10.2024-16:28 (Son Güncelleme:10.10.2024-16:28)

Eskişehir'de Iraklı Hekimlere Ameliyatsız Tedavi Eğitimi Verildi

Eskişehir'de Iraklı hekimlere girişimsel radyoloji alanında ameliyatsız tedavi yöntemleri eğitimi verildi.

Iraklı Hekimlere Girişimsel Radyoloji Eğitimi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Girişimsel Radyoloji Biriminde, Irak'tan gelen hekime yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi. Eğitimde, ameliyatsız kapalı yöntemle yapılan tedavi yöntemleri uzmanlar tarafından uygulamalı olarak aktarıldı.

Uygulamalı Eğitim ile Bilgi Paylaşımı

Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Berat Acu ve Prof. Dr. Fahrettin Küçükay, Irak’tan gelen 8 hekimle birlikte bazı hastalara uygulanan tedavi yöntemlerini gözlemleme fırsatı sundu. Eğitimde, bacak varisleri, iyi ve kötü huylu tümörler ile varikosel hastalığının tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

Girişimsel Radyoloji Alanındaki Tecrübe Paylaşımı

Prof. Dr. Acu, girişimsel radyoloji alanında Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu belirterek, “Damar içi ve dışı yöntemlerde multidisipliner bir anlayışla çalışarak hastalara en iyi çözümleri sunmaya çalışıyoruz,” dedi. Ayrıca, diğer ülkelerden gelen meslektaşlara eğitim vermenin önemine vurgu yaptı.

Gözlem ve Pratik Eğitim Önemi

Prof. Dr. Küçükay, Türkiye’nin girişimsel radyoloji alanındaki eğitim imkanlarının uluslararası düzeyde tanındığını ve buradaki eğitimlerin meslektaşlar için büyük fayda sağladığını aktardı. Iraklı radyoloji uzmanı İdris Ahmed ise pratik eğitimlerden büyük yarar sağladığını ve ülkesine döndüğünde öğrendiklerini uygulamaya koyacağını dile getirdi.

Bu eğitim programı, sağlık alanında bilgilerin paylaşılmasının önemini ortaya koyarken, Iraklı hekimlerin kendi ülkelerinde benzer uygulamaları hayata geçirmelerine olanak tanıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Biriminde görevli hekimler, Iraklı meslektaşlarına ameliyatsız kapalı yöntemle yapılan tedavileri uygulamalı öğretti. Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Berat Acu ve Prof. Dr. Fahrettin Küçükay tarafından bazı hastalara uygulanan tedavi yöntemleri, Irak'tan gelen 8 hekim tarafından gözlemlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr