08.08.2024-17:28 (Son Güncelleme:08.08.2024-17:28)

Eski Süper Lig ekibi ligden çekiliyor: ‘Ne futbolcu var ne de tesis’

Bir dönem Süper Lig’de mücadele eden Trendyol 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un Başkanı Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ligden çekilme başvurusu yaptıklarını söyledi. Gevrek açıklamasında, "Elimizde ne futbolcu, ne tesis, ne de stat var." dedi.

Süper Lig’de bir dönem yer alan ve Avrupa kupalarında mücadele eden Yeni Malatyaspor, kapanmanın eşiğinde. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) ligden çekilme talepleriyle ilgili yanıt beklediklerini ve bu süreçte 10 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da Pendikspor ile oynanacak maça çıkamayacaklarını açıkladı.

TFF’ye ligden çekilme başvurusu yaptık

AA'da yer alan habere göre; Adil Gevrek, AA'ya yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçen sezon ligden çekildiklerini ve bu yıl da benzer bir durum için TFF'ye başvuruda bulunduklarını belirtti. Gevrek, önceki TFF yönetiminin şifahen kendilerine bu sezon da lige katılmama izni verdiğini, ancak resmi imza atılmadığı için yeni yönetimin Yeni Malatyaspor’un lige katılmasını istediğini söyledi.


Gevrek, "Elimizde futbolcu yok, tesislerimiz ve stadımız da kullanılamaz halde. Var olan oyuncularımızı kiraya verdik, Malatya'ya geri getirmekte zorlanıyorduk. Pendikspor maçına çıkma imkanımız yok. Federasyona tekrar başvurduk ve bu kararı gözden geçireceklerine inanıyoruz. Bu durumu Cumhurbaşkanımıza da ileteceğiz. Yeni Malatyaspor ve Malatya halkına bir daha travma yaşatılmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Pendikspor maçına çıkacak mı?

Yeni Malatyaspor'un fikstüre göre 10 Ağustos'ta Pendikspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynaması gereken maça çıkıp çıkamayacağı belirsizliğini koruyor.

muratcankilic@haber365.com.tr