ESG coin nedir ESG coin projesi ve yol haritası
İnsanların artık birçok para biriminin yanı sıra artık sanal para birimlerine yöneldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu sanal para birimleri arasında yerini alan ESG Token kullanıcılar tarafından nasıl bir ivme seyredecek merakla bekleniyor. Peki ESG Token nedir nasıl ortaya çıkmıştır ESG Token finance coin projesi ve yol haritası nasıl olacak haberimizde görebilirsiniz.
İnsanların artık birçok para biriminin yanı sıra artık sanal para birimlerine yöneldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu sanal para birimleri arasında yerini alan ESG Token kullanıcılar tarafından nasıl bir ivme seydecek merakla bekleniyor peki ESG Token nedir nasıl ortaya çıkmıştır ESG Token finance coin projesi ve yol haritası nasıl olacak haberimizde görebilirsiniz.
2009’da Satoshi Nakamota tarafından oluşturulan Bitcoin, ilk merkeziyetsiz kripto paradır. O zamandan beri birçok farklı kripto para ortaya çıkmıştır. Bitcoin’in hayat bulmasının ardından diğer token ve alt coinler kurucuları tarafından üretilip sahaya sürüldü.
ESG coin nedir?ESG coin projesi ve yol haritası
ESG Finans Platformu , herkese yenilenebilir enerjiye yatırım yapma fırsatı sağlamak için kanıtlanmış uçucu organik bileşik (VOC'ler) rejenerasyon cihazı teknolojisine dayalı blok zinciri merkezi olmayan finans kullanır ve herkesin kâr elde etmek için yenilenebilir enerji konusunda uzmanlaşmış işletmelere yatırım yapmasına olanak tanır. Sıfır emisyon idealleri ve teknolojiye olan tutkuları bir araya getirerek 2016 yılında Semtrio’nun temelleri atıldı. İstanbul ve Londra’da yer alan ofislerden oluşan ESG Token, gücünü %100 yerli sermayeden alan uluslararası bir şirket olduğunu belirtmek isteriz.
Peki ESG’nin anlamı nedir ?
E” ile ifade edilen çevre kriteri, şirketlerin enerji kullanımını ve çevresel etkilerini nasıl yönettiklerini kapsar. Kapsam 1’den Kapsam 3’e kadar enerji verimliliği, iklim değişikliği, karbon emisyonu, biyoçeşitlilik, hava ve su kalitesi, ormansızlaşma ve atık yönetimi gibi faktörleri içerir. Çevresel etkilerini göz ardı eden şirketler öngörülemeyen riskler ve yatırımcı denetimleriyle karşılaşabilir.
“S” ile ifade edilen sosyal kriteri şirketlerin insana ve kültüre bakışını nasıl geliştireceğini inceler. Cinsiyet ve ayrıştırma, çalışan ilişkileri, müşteri memnuniyeti, veri koruma,halkla ilişkiler ve insan kaynakları gibi faktörleri içerir.
“G” ile ifade edilen yönetişim; şirketin kontrol mekanizmaları, uygulamaları ve prosedürleri gibi iç sistemini ifade eder. Şirketlerin denetim komite yapısı, paydaş hakları, yolsuzlukla mücadele ve politik katkılar gibi faktörleri kapsar.