09.10.2024-15:03 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:03)

Esenler'de Bilim ve Uzay Şenliği Rüzgarı

Esenler'deki Bilim ve Uzay Şenliği, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Esenler'de Bilim ve Uzay Şenliği Başladı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, şenlikte yaptığı konuşmada, "Geleceğin bilgisiyle donanmak, teknolojiyi yakalamak ve insani değerlerle çocukları buluşturmak; Türk milli eğitiminin vazgeçilmezidir." ifadelerini kullandı.

Önemli İş Birliği

Esenler Belediyesi, TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde başladı.

Çocukların Geleceği için Invest Ediliyor

Yentür, "Eğer geçmişimizden öğrendiklerimizi bugünün çocuklarına öğretmezsek, onların yarınlarını çalmış oluruz." diyerek geleceğe yönelik eğitim ihtiyacını vurguladı. Okulların geleceği planlayıcısı olduğunu belirtti.

Eğitim ve Bilime Dair Mesajlar

Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, ilçede 81 bin 326 öğrenci olduğunu belirterek, "Güçlü olmak için bilgi üretmek zorundayız; ürettiğimiz bilgiyi ilme dönüştürmeliyiz." şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ise, bilim ve teknolojiye sahip olmanın önemini vurgulayarak, bu etkinliklerin eğitim açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.

Etkinlikler ve Atölyeler

Şenlikte, kültür merkezinin bahçesindeki stantlarda öğrencilerin yaptığı projeler sergilendi. Ayrıca, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden akademisyenler sosyal etkinlikler düzenledi. Bilim ve Uzay Şenliği, 12 Ekim'e kadar devam edecek.

Akademik Yönden Destek

Şenlikte, 4 gün boyunca akademisyenler tarafından bilimsel okuryazarlık eğitimleri verilecek. Bunların yanı sıra, deneysel gözlemler, milli havacılık ve uzay çalışmaları gibi 46 farklı atölye gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Esenler Belediyesi, TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Bilim ve Uzay Şenliği", Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde başladı. Açılış programına katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr