15.10.2024-09:39 (Son Güncelleme:15.10.2024-09:39)

Erzurum'daki Veteriner Yol Kontrol İstasyonu'nda 201 Bin Hayvan Kontrol Edildi

Erzurum'da kurulan Veteriner Yol Kontrol İstasyonu, 201 bin 285 hayvan kontrol etti.

Erzurum'da Hayvan Sağlığının Korunması

Türkiye, geçtiğimiz yıl hayvan hastalıklarıyla mücadele amacıyla Erzurum'da açılan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu ile önemli bir adım attı. Bu istasyon, bugüne kadar 6 bin 268 aracın yanı sıra 201 bin 285 hayvanın kontrolünü gerçekleştirdi.

Vali Mustafa Çiftçi İ-şlemleri İnceledi

Erzurum-Erzincan kara yolu üzerindeki Çiğdemli Mahallesi'nde hizmete giren istasyonda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Çiftçi, istasyonun amacını ve işleyişini İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger’den öğrendi.

Kontrolsüz hayvan hareketlerinin önüne geçilmesi ve hayvan hastalıklarının yayılmasının engellenmesi için 7/24 hizmet veren merkezin çalışmalarını yerinde gören Vali Çiftçi, verdiği kritik bilgileri yerinde değerlendirdi.

İstasyonun Çalışmalarına Destek

Vali Çiftçi'ye, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Göktan Tanyıldızı da eşlik etti. Bu tür denetimler, ülke genelinde hayvan sağlığının korunması adına yapılan önemli çalışmalardır.

Türkiye'de hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında ilk kez Erzurum'da kurulan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda, bugüne kadar 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvanın kontrolü sağlandı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi (sağ 4), denetim istasyonunda incelemelerde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr