16.10.2024-14:33 (Son Güncelleme:16.10.2024-14:33)

Erzurum'da Uluslararası Robot Yarışması Heyecanı

Erzurum, 16. Uluslararası Robot Yarışması'na ev sahipliği yaparak dünyanın dört bir yanından öğrencileri bir araya getirdi.

Erzurum'da 16. Uluslararası Robot Yarışması Başladı

"Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" temasıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan yarışma, Türkiye ile 17 farklı ülkeden toplamda 6691 katılımcıyı ve 2687 robot projesini bir araya getiriyor.

Önemli Destekçiler

Bu yılki organizasyon, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) koordinasyonunda, TÜBİTAK, TEKNOFEST ve TİKA gibi önemli kuruluşların katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi de bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yarışmanın Açılışı

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışta Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından gönderilen mesaj dinlendi ve yarışma ile ilgili hazırlanmış kısa filmler izletildi.

Bilim ve Teknolojiye Yönelik Hedefler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve girişimci ruhla yetişmelerini hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, böyle bir etkinliğin gençleri teknolojik ve bilimsel düşünme konusunda motive ettiğini vurguladı.

Vali'den Başarı Dilekleri

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yarışmacılara başarı dileyerek, bu organizasyonun Türkiye'nin beşeri sermayesini çağın bilgi ve becerileriyle donatarak kalkınma sürecine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Mesajı

Mehmet Sekmen, yarışmanın Erzurum'da gerçekleşmesinin önemine değinerek, şehrin tarihsel ve kültürel mirasının modern bilimle kesişmesini bir kez daha gözler önüne serdi.

TEKNOFEST Genel Sekreteri'nin Açıklamaları

Muhammet Saymaz, yarışmanın 2007 yılından bu yana düzenlendiğini ve artık 13 farklı kategoride uluslararası katılımcılara ev sahipliği yaptığını açıkladı. Bu yılki katılımcı sayısının 7000'e yaklaştığını belirtti.

Etkinlikte Yer Alan Protokol ve Katılımcılar

Programa; Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, il yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Yarışmaya katılacak öğrencilerle bir araya gelinerek stantlar gezildi.

16. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Erzurum'un ev sahipliğinde başladı. Yarışmanın açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten (arkada sol 5) Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi (arkada sağ 5), Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım (arkada sağ 2), Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak (arkada sol 3), İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar (arkada sol 2) ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz (arkada solda) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr