16.10.2024-17:29 (Son Güncelleme:16.10.2024-17:29)

Erzurum'da Otizmli Çocuğun Park Hayali Gerçekleşti

Aziziye Belediyesi, otizmli çocuğun park hayalini gerçek kılarak mutluluk kaynağı oldu.

Erzurum'da Otizmli Çocuğun Park Hayali Gerçekleşti

Aziziye Belediyesi, 9 yaşındaki otizmli Mahir'in yaşamını değiştiren anlamlı bir projeye imza attı. Kentin Akdağ Mahallesi'nde yaşayan Mahir, özel durumu sebebiyle evinden çıkamıyor ve bu nedenle çocuk parkına gidemiyordu.

Mahir’in annesi Hatice Sakin, Emrullah Akpunar ile gerçekleştirdiği görüşmede, oğlunun parka gitmeyi çok istediğini ifade etti. Bu talep üzerine Başkan Akpunar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine gerekli talimatları vererek Mahir'in evinin bahçesine bir oyun parkı kurulmasını sağladı.

Hayalleri Gerçek Oldu

Akpunar, sosyal medya üzerinden "Sana söz balam, istediğin parkı hemen yarın evinin bahçesine kuruyoruz. Yeter ki sen iste… Yeter ki sen gül" paylaşımıyla Mahir’e verdiği sözü hatırlattı. Ardından, parkın kurulumu tamamlandığında Mahir’i ve ailesini ziyarete giderek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Akpunar, "Normalde köylerimizde oyun gruplarımız bulunuyor ancak Mahir, özel durumu nedeniyle parka gidemiyor. O halde biz de parkı Mahir’e götürürüz dedik ve evinin bahçesine park yaptık. Bu parka 'Mahir Parkı' adını verdik. O gülsün, yüzündeki gülücükler bize fazlasıyla yeter" diyerek projeyi anlattı.

Mahir’in annesi Hatice Sakin, oğlunun isteğini yerine getiren Başkan Akpunar'a minnettar olduğunu belirtti.

Erzurum'da hastalığı nedeniyle köydeki çocuk parkına gidemeyen 9 yaşındaki otizmli çocuğun park hayali, Aziziye Belediyesince gerçeğe dönüştürüldü. Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar (solda), evinin bahçesine oyun parkı kurularak hayalleri gerçeğe dönüşen Mahir'i ve aileyi ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr