01.10.2024-11:57 (Son Güncelleme:01.10.2024-11:57)

Erzurum'da Okul Servisi Kazasında Ağır Yaralanan Çocuk Ankara'ya Sevk Edildi

Erzurum'daki okul servisi kazasında ağır yaralanan 6 yaşındaki Emre Kara, tedavi için Ankara'ya gönderildi.

Erzurum'da Servis Kazası: 6 Yaşındaki Çocuk Ankara'ya Sevk Edildi

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki bir okul servisinin çarparak ağır yaraladığı 6 yaşındaki Emre Kara, tedavi için Ankara'ya gönderildi.

Kaza Detayları

Olay, 24 Eylül tarihinde Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi, Ahi Toman Baba Caddesi'nde meydana geldi. Emre Kara, evinin önünde indiği okul servis aracının çarpması sonucu ağır yaralar aldı. İlk tedavisi Erzurum Şehir Hastanesi'nde tamamlanan küçük çocuk, göz ve beyin ameliyatı için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Ağabeyinden Açıklama

Emre'nin 16 yaşındaki ağabeyi Fatih Kara, kardeşinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti ve "Kardeşim hala yoğun bakımda. Ameliyatlar burada yapılamayacakmış, o yüzden Ankara'ya gitmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yaşanan Olayın Ardından

Kaza anını anlatan Fatih Kara, "Servis ters yönden geldi. Kardeşim ön koltukta otururken indiğinde şoför beklemeden aracı hareket ettirdi. Kardeşim kaçmak isterken servis, önce kolunun ardından vücudunun üzerinden geçti. Şoför, kardeşimi kucaklayarak balkonun altına bırakmış ve daha sonra babamı arayıp 'balkondan düştü' demiş." ifadelerini kullandı.

Sürücü Hakkında İşlemler

Kaza sonrası polis tarafından gözaltına alınan servis aracı sürücüsü B.A., yapılan işlemlerinin ardından bir süre adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından 27 Eylül'de olay anına dair görüntülerin incelenmesiyle yeniden gözaltına alınıp tutuklanmıştır.

Kaza anı, bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiştir.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde geçen hafta indiği okul servis aracının çarpıp üzerinden geçmesiyle ağır yaralanan 6 yaşındaki çocuk ameliyat için Ankara'ya sevk edildi. Emre Kara'nın 16 yaşındaki ağabeyi Fatih Kara, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr