15.09.2021-15:36 (Son Güncelleme:26.06.2024-11:00)

Erzurum'da Çocuklarını Sırtında Taşıyarak Okula Götüren Baba Duygulandırdı

Erzurum'da yaşayan Deniz Yeşilbaş isimli baba 3 çocuğunu okula götürebilmek için köprüsü olmayan Tuzla Çayı’ndan çocuklarını sırtına alarak geçiriyor.

Erzurum'a bağlı olan Çat ilçesinde bulunan Muratcayırı Mahallesi'ndeki Salkom mezrasında yaşayan Deniz Yeşilbaş isimli baba, 3 kız çocuğunu okula götürebilmek için büyük bir fedakarlık gösteriyor. Köprüsü olmayan Tuzla Çayı’ndan çocuklarını sırtında taşıyarak geçiyor.

KÖYLERİNE KÖPRÜ YAPILMASINI İSTİYORLAR

Babanın kızlarını okula götürmek için verdiği mücadele kameralara yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde kızların babalarının o halini korku dolu ses tonuyla izledikleri ve ağladıkları görülüyor. Baba ve kızları ise okula gitmek için böyle zorlu bir mücadele yaşamamak adına köylerine bir köprü yapılmasını istiyor.

FEDAKAR BABA HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN PES ETMİYOR

Salkom mezrası civarından geçen Tuzla Çay'ının debisinin özellikle kışın yükselmesiyle mezraya araç giriş ve çıkışı duruyor. Baba Yeşilbaş, ise okula giden kızları Ela (11), Yağmur (9) ve Zeynep'i (7) Çay'dan karşıya geçirip okul servisine bindirmek için yoğun bir mücadele sarf ediyor. İlkbahar ve kış mevsiminde hava şartlarına rağmen pes etmeyen baba karlı yolları ve hırçın suları aşarak 3 kilometre yürüdükten sonra çocuklarını servise ulaştırıyor. Yazın ise debisi düşen dere aileye rahatlık sağlamış oluyor.

KÖYE ULAŞIM YOK

Erzurum'da yaşayan baba Deniz Yeşilbaş, köylerinde uzun yıllardır bir köprü olmadığını ifade ederek, ''Köprümüz yok, köye ulaşım yok. Öğrencilerimizi okula götürürken çok zorlanıyoruz. Çocukları sırtımızda suyu geçirerek ana yola yürüyoruz. İlkbaharda ve kışın buradan geçemiyoruz. Daha önce bu su yüzünden 2 can kaybımız oldu'' şeklinde ifade etti.

DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORLAR

Kuraklık sonucu derenin debisinin düştüğünü bu yüzden kuraklığa sevinecek duruma geldiklerini belirten Yeşilbaş, normalde kuraklığa sevinilmez ama biz seviniyoruz şeklinde kendini ifade etti. Konuyla ilgili devletten yardım isteyen Yeşilbaş, köprü yapılmasını istedi.

HALİMİZ ORTADA

Videosunun başka biri tarafından çekilip yayınladığını söyleyen baba Yeşilbaş, "Ben suyu geçerken birisi benim videomu çekmiş. O video neler yaşadığımızı anlatmış. Halimiz ortada. Şuan suyun en az olduğu dönemdeyiz. Bu sene fazla yağmur yağmadığı için böyle oldu. İlkbaharda 3-4 ay çok ama çok zorlanıyoruz. Kışın zaten yollarımız açılamıyor. Suyun boyumuzu aştığı dönemler oluyor. Bir gün çocuğumuzu yola çıkarırken soğuktan neredeyse ayakları donuyordu" dedi.

ÇOCUKLARIM OKUSUN DİYE MÜCADELE EDİYORUM

Köprüden çocuklarını sırtında taşıyarak geçiren baba Yeşilbaş'a kızlarının 'baba senin nasıl hakkını ödeyeceğiz' dediklerini aktardı. Sırf çocukları okusun diye mücadele ettiklerini ifade eden baba "Kendi çabalarımızla çocuklarımızla sırf çocuklarımız okusun diye mücadele ediyorum. Devletimize, milletimize ve bizlere hayırlı evlatlar olsunlar istiyorum. Gelecekleri parlak olur umarım, kimseye muhtaç olmazlar. Ülkeye faydalı olsunlar diye bu emeklerimiz. Bana baba senin hakkını nasıl ödeyeceğiz diyorlar. Bunu duymak bana yetiyor'' şeklinde duygularını ifade etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Yerli Solumun Cihazı İlk Defa Denendi

Kanneth Copeland Coronavirüse Meydan Oku...

Coronavirüsten Dolayı Kapatılan Kapalıça...

İstanbul'da Sahil Yürüyüşüne Para Cezası

Çin Akıllanmadı! Hayvan Pazarları Yenide...

New York'ta Mağazalar Yağmalara Karşı Ön...

Rizeli Kardeşler Mahallenin Girişini Kep...

46 Kişiye Para Cezası Ve Karantina

Büyükçekmece'de Coronavirüs Partisi!

Çinli Öğrencilerden Türkiye'ye Destek!

Türk Polisinden Teşekkür Mesajı

Dünya Genelinde Coronavirüs Vaka Sayısı...

Polis Antalya'da Sokağa Çıkan Vatandaşla...

Pilotlar Rusya Semalarına 'Evde Kal' Yaz...

Diyarbakır Annelerinin Bekleyişi Sürüyor

Fırat Kalkanı Bölgesinde Camiler Dezenfe...

Meşhur Cuma Trafiğinden Eser Yok

Kitap Ehli Kur'an'dan Medet Umarken

İstanbul Valiliğinden Gıda Yardımı Açıkl...

Marketteki Sütleri İçip, Görüntülerini P...

Polis Memurlarından Kral Hareket!

Gözyaşlarını Tutumadı! Türkün Teyzeden D...

İstanbul'da Yeni Coronavirüs Önlemleri!

Elazığlı Depremzedeler Coronavirüsle Müc...

Manisa'da Yaşlı Vatandaşa Davranışı Tepk...

Polisler Sokaktaki Dostlarımızı Unutmadı

Adıyaman'da Marketteki Sütler İçen Çocuğ...