18.06.2021-13:26 (Son Güncelleme:05.08.2024-22:10)

Erzurum'da Aşı Timleri, Çobanlara Aşı Yapmak İçin Zorlu Yolları Aştı

Erzurum'da aşı timleri, dağ bayır demeden aşı yapmak için zorlu yolları aşarak görevlerini yerine getirdi. Aşıları yapılan çiftçiler, ‘Ekipler gelip dağın başında bizi buldular, aşımızı yaptılar’ dedi.

Erzurum’da aşı timlerinin zorlu mücadelesi başarıyla tamamlandı. Horasan İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli olan Doktor Emine Uğur, hemşire Elif Özkan, Selçan Paçal ve Emre Arslan ile vatandaşların koronavirüs aşılarını yapmak üzere Kırkgözeler köyüne dağ bayır demeden aşı yapmak için geldiler.


DAĞLARI AŞIP ÇOBANLARA ULAŞTILAR

Horasan’daki Kırkgözeler köy muhtarı Taha Küçük, köylülere cami hoparlöründen anons ile duyuruda bulundu. Muhtar Küçük, sağlık ekibinin köy yerine aşı yapmak için geleceğini köyde yaşayan vatandaşlara duyurdu. Aşı timleri konukevi önüne kurulan masada işlemlerini uyguladığı vatandaşlara aşılarını yaptı. Bunun üzerine fedakar sağlık çalışanı Dr. Emine Uğur, köyün çobanı olan Fettah Sakık ile Ercan Çiftçi'nin aşı olmadığını öğrenince muhtar Taha Küçük’ten kendilerini onların yanına götürmesini rica etti. Sağlık ekipleri araçlarına binerek belirli yere kadar araçla geldi, daha sonra engebeli alanları dağ bayır dinlemeden zorlu yolları yürüyerek aşıp çobanların yanına vardı.

‘ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN’

Çobanlar yorulduktan sonra bir ağacın gölgesinde dinlenirken kendilerine doğru yaklaşan sağlık ekibini görünce önce şaşkınlığa uğradılar ve ardından duygularını gizleyemediler. Söz konusu çobanlardan evli ve 4 çocuk babası olan Ercan Çiftçi, Iğdırlı olduklarını ve Horasan’ın Kırkgözeler’e çobanlık yapmak için geldiklerini belirtti. Bütün gün boyunca dağda hayvan sürüsünün başında işlerini yaptıkları için sağlık ocağına aşı yaptırmaya gidemediklerini dile getiren Çiftçi, sağlık çalışanlarına dualar ederek ‘Bu hastalığa karşı aşı olmak istiyorduk ama günümüz dağlarda geçtiği için sağlık kuruluşlarına gitme imkanımız yoktu. Gelip bizi dağın başında da olsak buldular, duygulandık. Allah devletimize zeval vermesin. Sağlık çalışanlarımızı kaza ve belalardan korusun’ ifadelerini kullandı.


'AŞILANMAYAN TEK BİR VATANDAŞ KALMASIN'

Zorlu yolları aşarak çobanlara aşı yapan fedakar sağlık çalışanı Dr. Emine Uğur ise amaçlarının bir vatandaş bile kalmadan herkesin aşı olması olduğunu dile getirerek ‘Bize bağlı köylere giderek vatandaşların koronavirüs aşılarını yapıyoruz. Köyde iki çobanın yaşadığını ancak yaylada hayvanları otlattıklarını öğrendik. Köydeki çalışmamızı tamamladıktan sonra aracın gittiği yere kadar araçla sonrasında da biraz yürüyerek onlara ulaştık. Amacımız, aşılanmayan bir tek vatandaş bile bırakmamak. Herkes aşılansın, istediğimiz sayıya ulaşıp bu hastalığı bitirmek istiyoruz’ şeklinde konuştu. Diğer yandan hemşire Selcan Kaçan her türlü mücadeleyi gösterdiklerini dile getirerek, ‘Gereken her yere ulaşmaya çalışıyoruz. En uzak köye kadar gidip aşıları yapıyoruz. Onlar gelmese veya gelemese de imkanlarımızı değerlendirip, ayaklarına kadar gidip aşılarını yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘KÖYÜN ÇOBANLARINI BIRAKMADILAR’

Kırkgözeler’in Horasan’ın en büyük köylerinden biri olduğunu dile getiren muhtar Taha Küçük ise sağlık çalışanlarını takdir ederek ‘Köyümüz 200 hane ve 2 bin 500 nüfusa sahip. Allah, devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan ve sağlık çalışanlarından razı olsun. Sağlık ekibi 35 yaş üstü herkesi aşıladı. Köyün çobanları yayladaydı. Doktor hanım ve ekibi benden onları çobanların bulunduğu yere götürmemi istedi. Çobanların olduğu yere gittik ve onların aşılarını yaptılar. Kendilerini takdir ettim. İsteseler bu kadar zahmeti çekmeden geri dönebilirlerdi’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Depreme Bilgisayar Başında Yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ Semaların...

Sokağa Çıkma Yasağını Duymayan Boyacı Mü...

Trinidad ve Tobago'da Kendi Cenazesine S...

Siyahi Daniel Prude'un Ölümüne Yönelik Y...

Ermenistan'ın Eski Cumhurbaşkanı Koçanya...

Erzurum'da Engelli Vatandaş Sokakta Tezg...

Yasağın İlk Saatlerinde İstanbul

Kudüs'te Kiliseyi Kundaklama Girişimi

ABD'de bir Uçak Otobana İndi

Rus YouTuber Canlı Yayında Hamile Kız Ar...

Kırıkkale'de Yasağı Delen Vatandaştan İl...

Yunanistan'ın Düzensiz Göçmenleri İttiği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Soruldu: 'Aşı Ol...

Türkiye, Çin'e İlk İhracat Seferini Gerç...

Tekirdağ'da Feci Kaza! Bisiklet Sürücüsü...

Avrupa'da Türkiye'yi Gururlandıran Milli...

Dağlık Karabağ Mücadelesinde Şehit Düşen...

Yalova'da Sokak Ortasında Silahlı Çatışm...

Filyasyon Ekibi Kılığında Soygun!

Kılıçdaroğlu: Takip Edildiğimi Biliyorum

Güney Afrika’da Petrol Rafinesi'nde Kork...

Polisten Uyuşturucu Tacirlerine Temizlik...

PTT Şubesine Maskeli Soygun!

Evlenen Eski Sevgilisinin Düğün Arabasın...