10.10.2024-16:35 (Son Güncelleme:10.10.2024-16:35)

Erzurum'da 112 Acil Sağlık Ekiplerine Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi Eğitimi

Erzurum'da 112 Acil Sağlık ekiplerine yönelik düzenlenen eğitimlerle stres ve öfke yönetimi konularında farkındalık artırılıyor.

Erzurum'da Stres Yönetimi Eğitimi

Erzurum'da, 112 Acil Sağlık ekiplerine yönelik öfke kontrolü ve stres yönetimi konularında kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitim Detayları

İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime, 112 Acil Sağlık ekipleri katılım sağladı. Eğitim programının açılışında İl Ambulans Başhekimi Dr. Furkan Soner Taş, çalışanların moral ve motivasyonunu artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Uzmanların Katkıları

Programda, psikoterapist Yavuz Aktepe tarafından öfke kontrolü ve stres yönetimi konularında bilgi verildi. Ayrıca, iş yeri hekimi Zeynep Nur Karataş ve iş sağlığı güvenliği uzmanı Tuğçe Demir da alanlarının önemini katılımcılara aktardı.

Eğitimlerin Önemi

Dr. Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür eğitimlerin 112 Acil Sağlık çalışanları için oldukça önemli olduğunu vurguladı. "Personelin moral ve motivasyonunu artırmak, bilinçlendirmek ve profesyonel davranmalarını sağlamak adına bu eğitimler sürecek. Yaklaşık 450 personelle 36 birimde hizmet veriyoruz ve günlük ortalama 500-750 arası vaka transferi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri

Yoğun iş temposunun, çalışanlar üzerinde yarattığı stresin farkında olduklarını belirten Taş, stres yönetimi eğitimlerinin faydasına dikkat çekti. "Mutlu çalışan, mutlu yönetici" ilkesine vurgu yapan Taş, gözlemledikleri olumlu sonuçlarla bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Başarı Belgeleri

Eğitim programı yarın sona erecek olup, katılımcılar arasında başarılı olan 112 Acil Sağlık personellerine belgeleri takdim edilecek.

Erzurum'da, 112 Acil Sağlık ekiplerine öfke kontrolü ve stres yönetimi ile iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr