10.10.2024-13:18 (Son Güncelleme:10.10.2024-14:15)

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarısı

ETÜ teknoloji takımları TEKNOFEST'te 4 ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin Ödüllü Başarısı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) teknoloji takımları, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) dört farklı dalda ödül aldı.

Başarı İle Dönüş

Üniversitenin Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, The Lang Wizards takımı, Türkçe Doğal Dil İşleme kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Bu takım, Ali Buğrahan Budak, Seda Nur Yazıcı, Mücahit Öztürk ve Ekin Kaya'dan oluşuyor.

Tarım Teknolojileri kategorisinde ise ETÜ Algronomists takımı, Meryem Yazıcı, Kübra Keskin ve İlayda Ayvaz ile Türkiye ikinciliğini elde etti. Ayrıca, ULAK FIE adı altında mücadele eden Bilge Erdem Altuntaş, Melih Yiğit Can Çelik, Damla Taşbaş ve Ömer Aksu, İletişim Teknolojileri alanında Türkiye ikinciliğini kazandı.

Uluslararası Ödül Performansı

Dünya genelinde yarışan DİHA adlı takım, Fatma Nur Akciğer, İsrafil Alan, Hasan Burakhan Barlak, Cevat Can Aygüler, Ömer Fatih Topal ve Bade Nur Karaağaç’tan oluşuyor. Bu ekip, Uluslararası İnsansız Hava Araçları kategorisinde performans ödülü aldı.

ETÜ Rektöründen Kutlama

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversitenin TEKNOFEST’te ilk kez derece kazandığını vurgulayarak, "Teknoloji takımlarımız yıllardır bu yarışmalara hazırlanıyordu. Bu yıl dört değerli ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attılar. Takımlarımız finale kalan her bir projelerinde özveriyle çalıştı. Biz de süreç boyunca öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak için yanlarında olduk. Bugün 4 ödül kazanarak dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz," şeklinde konuştu. Çakmak, yarışmaya katılan tüm takımları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) teknoloji takımları, 2-6 Ekim'de Adana'da düzenlenen Uluslararası Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) 4 dalda ödül kazandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr