15.10.2024-13:02 (Son Güncelleme:15.10.2024-13:02)

Erzurum, 16. Uluslararası Robot Yarışması'na Ev Sahipliği Yapacak

Erzurum, 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na 6691 katılımcıyla ev sahipliği yapacak.

16. Uluslararası Robot Yarışması Başlıyor

Yarın başlayacak olan 16. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Erzurum'da düzenlenecek. Bu yılki etkinlik, dünya genelinden 17 ülkeden toplam 6691 katılımcıyı ağırlayacak.

İş Birliği ve Katılımcılar

Ortaklaşa düzenleyenler arasında TÜBİTAK, TEKNOFEST, TİKA, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Aselsan ve MESS Eğitim Vakfı yer alıyor. Yarışma, "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" temasıyla Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Katılımcıların Hedefleri

Yarışmaya katılan İstanbul Silivri 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nun Müdürü Yonca Sarıkaya, "Öğrencilerimiz robot projelerinde oldukça iddialı ve sıkı çalıştılar" diyerek duygularını paylaştı. Bursa İnegöl'den katılan öğrenci Yusuf Asaf Özcan ise, "Temel çizgi izleyen robot yarışmasına katılıyoruz. Heyecanlıyız ve hedefimiz ilk 100" şeklinde konuştu.

Yerel Yetkililerin Destekleri

Yarışma alanlarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

16. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, Erzurum'un ev sahipliğinde "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" sloganıyla Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda başlayacak. Yarışmaya, Türkiye'nin yanı sıra 17 ülkeden 6691 katılımcı ve 2 bin 867 robotla başvuru yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr