12.11.2019-11:43 (Son Güncelleme:12.11.2019-11:38)

Enginar Nasıl Soyulur?

Bağışıklık ve sindirim sistemine iyi gelen enginar karaciğerinin de dostudur. Ancak soyulma ve kesilme işlemi biraz zorlayabilir. İşte, soyma taktikleri…

Enginar kalbe ve karaciğer için mucize bir besindir. Peki, enginar nasıl soyulur? İşte, enginarı kolayca soyma taktiği…

ENGİNAR NASIL SOYULUR?

Bir kaseye su doldurunuz ve içine yarım limon sıkınız. Bu enginarın kararmasını önleyecektir. Üstelik geri kalan yarım limonu da tercih edebilirsiniz. Keskin bir bıçak tercih ediniz. Enginarın baş tarafından üçte birlik bölümünü kesiniz. Yapısı sert olduğundan özenlice kesiniz. Sap bölümünün üstünü aynı havuç soyar gibi rende yapınız. Altından çıkan beyaz bölümünü tüketebilirsiniz. Yenebilir bir tatta olması taze olduğu manasına gelmektedir. Enginarın içindeki tüylü çiçekli bölüm yer almaktadır. Onu bir kaşık desteğiyle kazıyarak çıkarabilirsiniz. Dışındaki kalın yaprakları temizlemeniz daha yumuşak bir tat olmasına destek olacaktır. Enginarı pişirene dek limonlu suda dinlendiriniz. Daha yumuşak kıvamlı ve lezzetli hale gelecektir. Fırında enginar pişireceğiniz vakit tepsiyi yağlayınız ve sarımsak dişleri yerleştirerek de enginar yemeğinize tat ekleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr