21.10.2024-11:59 (Son Güncelleme:21.10.2024-11:59)

Engellilere Özel Ayakkabı Üreten Usta: Saadettin Güdek

Tekirdağlı Saadettin Güdek, 15 yıldır engellilere özgü ayakkabılar üretiyor ve bu süreçte duyduğu mutluluğu paylaşıyor.

Engellilere Özel Ayakkabı Üretiminde Usta

Tekirdağ'da 54 yaşındaki ayakkabı ustası Saadettin Güdek, 60 metrekarelik atölyesinde 15 yıldır engelli bireyler için özel ayakkabılar tasarlıyor.

Bir Çıraklık Hikayesi

Çocuk yaşlarda bir ayakkabı ustasının yanında çıraklık yaparak mesleğe adım atan Güdek, daha sonrasında kendi atölyesini açma kararı aldı. Ancak, fabrikaların çoğalması nedeniyle işini bir süreliğine bıraktı. Arkadaşlarının tavsiyeleri doğrultusunda tekrar mesleğine dönme kararı alan Güdek, engellilere özel ayakkabı üretmeye başladı.

Memnuniyet ve Mutluluk Anları

Güdek, 15 yıl boyunca engelli bireylerden aldığı siparişleri teslim ettiğinde gözlerinin dolduğunu belirterek, bu durumun kendisine verdiği mutluluğu dile getiriyor. "Engelli vatandaşların mutluluğuna tanıklık etmek benim için büyük bir memnuniyet kaynağı" şeklinde ifade etti.

Zorlu ve Emek İsteyen Bir Süreç

Engelli ayakkabı üretiminin zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Güdek, "Kişiye özel ayakkabı yapıyoruz, fabrikalar bunu yapamaz. Küçük bir atölyede yapmalısınız. Burada kişinin ayağını çizip şablonunu çıkarıyor ve deriyi kesiyoruz. Bütün bu aşamalar büyük bir emek gerektiriyor" dedi.

Uzun Süre Kullanılabilen Ayakkabılar

Atölyesine gelen engelli bireylerin ayakkabılarının yapım sürecini heyecanla beklediğini belirten Güdek, "Ölçüleri alması, çizimi ve derinin kesimi toplam 10 gün sürüyor. Saf deriden yaptığımız ayakkabılar uzun süre kullanılabiliyor ve eskidiklerinde derinin bakımını tekrardan yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Duygusal Anlar ve Hatıralar

Ayakkabıları teslim ettiğinde hissettiği duyguları anlatan Güdek, "15 yaşındaki bir çocuk babasıyla geldi. İstemeden giydiği ayakkabı onu nasıl mutlu etti, gözlerinde gördüm. O an hala aklımda. Çocuk mutlu olduğunda bende o kadar duygusal anlar yaşıyorum ki, gözyaşlarıma hakim olamıyorum" diyerek, bu tür anların değerliliğini ifade etti.

Tekirdağ'da yaşayan 54 yaşındaki ayakkabı ustası Saadettin Güdek, 60 metrekarelik atölyesinde 15 yıldır engellilere özel ayakkabı üretiyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr