Antakya'dan tüm ülkeye yayılan enfes bir koku ve lezetli bir tarif. Kebap yapmak zor diye hiç o işe girmiyorsanız fikrinizi değiştirecek bir tarifimiz var.
TEPSİ KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
-1 kg kıyma (isteğe göre dana/kuzu karışık)
-1 adet soğan (ince kıyılmış)
-1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
-2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
-3 dişsarımsak (dövülmüş)
-1/2 tatlı kaşığı kimyon
-1/2 tatlı kaşığı tuz
-1/2 tatlı kaşığı karabiber
-1/2 tatlı kaşığı pul biber
-4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
-1,5 yemek kaşığı biber salçası
-1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
-1 adet domates (üzeri için)
-1 adet biber (üzeri için)
-1 adet kırmızı biber (üzeri için)
-Bir kabın içerisine ya da kebabı pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırarak güzelce yoğurun.
-Malzemeler güzelce karıştıktan sonra, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı güzelce yayın ve ellinizle üzerine bastırıp düzleştirin.
-Bıçak ile beraber 8 dilim olacak biçimde dilimleyin.
-Erittiğiniz tereyağını kebabın üstüne dökün ve fırça desteğiyle her yerine gelecek biçimde yayın.
-Biber salçası ile suyu birbirine karıştırın ve karışımı üstüne dökün.
-Boydan ikiye ayırdığınız biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üstüne iyice dizdikten sonra 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.