Sofraların daimi lezzeti barbunyayı nasıl hazırlarsınız? Her yemeğin yanına yakışacak hazırlaması kolay bu enfes lezzeti gelin bir de bizim tarifimizle deneyin.
BARBUNYA TARİFİ
MALZEMELER:
1 kilogram taze barbunya, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet büyük boy patates,2 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy domates,2 su bardağı sıcak su,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Kabuklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üstünü geçecek kadar su ekleyin.Orta ateşte 10 dakika haşlayın.1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerenin içinde kızdırın.1 tane rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı kattıktan sonra hafif bir renk alana dek soteleyin.Küp doğranan 1 adet patates ve 2 adet havucu da ilave edin ve sonra renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasınıkatın kavurmaya devam edin. Haşlanan barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 adet rendelenmiş domates ve 1'er tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte pilşirin.Ocaktan indirdiğiniz barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin.Son olarak servis kabına koyduğunuz barbunyayı; , incecik kıyılmış maydanoz ile beraber ılık veya soğuk olarak servis edin,
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.