Bakladan hoşlanmayanların bile severek yiyeceği bakla çorbası sık sık yapılan çorbalar arasında. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonunda kavuşacağınız lezzete değecek.
BAKLA ÇORBASI
Malzemeler:
-350 gr bakla
-1 çay bardağı ayçiçeği yağı
-4-5 taze soğan
-2 dal dereotu
-6 su bardağı sıcak et suyu
-1 çorba kaşığı un
-1 limonun suyu
-1 çay kaşığı pulbiber
-Tuz
Terbiyesi için:
-1 yumurta
-2,5 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı yoğurt
-Baklaların uç kısımlarını kopararak temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ekleyerek suda 10 dakika bırakın.
-Süzdükten sonra küçük parçalara ayırın. Taze soğanları ayıklayıp kıyın.
-Dereotunu temizledikten sonra dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıttıktan sonra baklayı ilave edin. Baklaların rengi değişene dek karıştırarak soteleyin.
-Taze soğan, sıcak et suyu ve tuzu katıp sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin.
-Terbiyesi için un, yumurta ve yoğurdu bir kapta iyice çırpın. Bir kepçe kadar çorba suyunu az az ekleyip karıştırın.
-Terbiyeyi kaynayan çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
-Kaselere bölüp dereotu ve pulbiberle süsleyin. Sıcak servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.