En Riskli Besinler Açıklandı!
Food and Drug Administration'ın yayımladığı en riskli yiyecekler listesinde severek tükettiğimiz birçok besin bulunuyor. İşte sağlığı tehdit eden o besinler...
Food and Drug Administration'ın yayımladığı en riskli yiyecekler listesinde severek tükettiğimiz birçok besin bulunuyor. Uzmanlar bu besinleri tüketmemizin sağlığımız açısında pek de yaralı olmadığı konusunda hem fikir. İşte tüketirken dikkatli olmanız gereken en riskli besinler...
FDA, risk gurubundaki yiyeceklerin iyi temizlenmiş ve bakterilerinden arındırılmış bir şekilde tüketilmesini öneriyor aksi halde risk grubundaki besinlerin zehir saçtığı iddia edildi.
Abur cubur gibi trans yağ içeren atıştırmalıkların zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz fakat doğru şekilde tüketilmezler ise en sağlıklı yiyeceklerin bile ölümcül olabileceğini biliyor muydunuz?
Ackee meyvesi, istiridye, ton balığı, yer fıstığı, sosis, yumurta, kahve ve yeşil sebzeler yanlış tüketildiğinde sağlığı tehlikeye atan besinlerdendir.
İSTİRİDYE
Restoranların aranan lezzeti istiridyeler doğru tüketilmediğinde pek çok hastalığa neden olabiliyor. İstiridyeler okyanus tabanına yapışıp sudaki planktonları süzerek beslenirler. Eğer su kirliyse, İstiridyenin kendisi de kirlenmiş olur. Servis edilme sürecinde de doğru adımların izlenmesi gerekmelidir. İstiridye, piş ya da çiğ tüketildiğinde ciddi rahatsızlıklara neden oluyor.
MANTAR
Doğada yetişen mantar türlerinden bazıları zehirlenmelere ve ölüme yol açabiliyor. Özellikle ormanlık alanlarda sık rastlayabileceğiniz bazı mantarlar halüsinatif etki yaratırken, bazıları ölüme kadar giden çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.Güvenli olduğuna emin olmadığımız mantarları tüketmemek gerekiyor.
YEŞİL SEBZELER
Kıvırcık lahana FDA'nın listesinde ilk sırada yer alıyor. Yalnızca lahana değil; marul, ıspanak, roka gibi çiğ tükettiğimiz diğer yeşillikler de aynı listede en tehlikeli yiyeceklerin başında geliyor. Gıdalara bağlı salgınlar ve hastalıklar söz konusu olunca, Koli Basili gibi bakteriler nedeniyle görülme olayı en çok yeşilliklerde oluyor. Bu yüzden, yeşillikleri tüketmeden önce mutlaka iyice yıkamak gerekiyor.
YUMURTA
Yumurta, pek çok kişinin temel besin maddelerinden birisidir. Fakat Health.com'a göre Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle doğrudan ilişkilidir. Yumurtaların içinde üreyebilen zararlı bakteriler doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara bulaşabiliyor. Bu dolayı yumurtaları iyi pişirmek ve buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor.