03.06.2022-01:05 (Son Güncelleme:03.06.2022-01:05)

En kolay gül reçeli nasıl yapılır? Vitamin ve mineral deposu Gül reçeli tarifi

Gül reçeli, içerisinde bulunan farklı vitamin ve minerallerle tam anlamıyla bir sağlık deposudur. Reçel çeşitleri arasında en sevilen reçel olmaya aday olan gül reçelinin nasıl yapıldığı ve hangi malzemelerin gerekli olduğuna yazımızı devamında yer verdik.

Gül reçeli, ülkemizde çok uzun yıllardır yapılan reçellerden bir tanesidir. Tarifi basit, yapımı kola fakat bir o kadar da lezzetli ve besleyici gül reçeli, enfes kokusuyla lezzetli tadıyla herkesin beğenisini kazanır.

Tatlılarına aroma olarak kullanabileceğiniz gül reçelinizle pastalar ve kekler de yapabilirsiniz. Peki, en kolay gül reçeli nasıl yapılır? İşte, vitamin ve mineral deposu Gül reçeli tarifi..


Gül reçeli için gerekli malzemeler

250 gram pembe gül yaprağı

2 limon suyu

2 su bardağı toz şeker

1 litreye yakın su

Gül reçeli yapımı

Gülün yapraklarını köklerinden ayırın. Suda yıkayarak iyice temizleyin. Daha sonra küçük bir kaba gül yapraklarını koyun ve üzerine bir miktar toz şeker ilave edin. Elinizle iyice ezdikten sonra üzerini streçle kapatın ve serin bir yerde 1 gece bekletin.

Ertesi gün, karışımı derin bir tencereye alın ve kalan şekeri karşımın üzerine ilave edin. Limon suyunu ve suyu ilave ettikten sonra kısık ateşte 20 ya da 25 dakika kaynatın. Karışımın katı hale gelmesiyle birlikte 5 dakika daha kaynatın ve daha sonra tencereyi ocaktan alın. Reçeli kavanozlara koyun ve ağzını sıkı kapatın. Reçelinizi soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Haber365
bilgi@haber365.com.tr