Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde lider eşleriyle Japonya'nın Osaka şehrinde gerçekleştirilen "Okyanuslar: Hayatımızın Değerli Kaynakları" isimli sempozyuma katılım sağladı.
Sasakawa Barış Vakfı (OPRI-SPF) Okyanus Politikaları Araştırma Enstitüsü Başkanı Atsushi Sunami'nin moderatörlüğünde yapılan, deniz ve okyanusların, insan yaşamı için önemi ele alınan sempozyumda, G20 üyesi ülkeler ve uluslararası kuruluşların okyanus kaynaklarının sürdürülebilirliğini teşvik etmeleri ve bireylerin okyanus ve deniz ortamını korumak amacıyla neler yapabileceği üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Emine Erdoğan, "Su şehri" olarak nitelendirilen Osaka'dan, dünya vatandaşlarına sağlıklı ve sürdürülebilir okyanusların gelecek nesillere aktarılmasının özel yollarını içeren bir mesaj gönderilmesi hedeflenen sempozyumun, soru cevap bölümünde konuşma yaptı.
'ÇOCUKLARA KARŞI BİR SORUMLULUĞUM VAR'
Sempozyumda konunun uzmanlarından çok önemli bilgiler öğrendiklerini belirten Emine Erdoğan, şunları aktardı:
"Yerkürenin ne tür tehditlerle karşı karşıya olduğunu gördük. Fakat inanıyorum ki yeni bir gelecek senaryosu yazmak için biraz vaktimiz var. Doğru adımları atarsak, 2050'de okyanuslarda plastikler değil, balıklar yüzebilecek. Doğanın korunması söz konusu olduğunda, ülkeler arasındaki sınırların kalkması ve ortak bir vicdanla hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir ülke, çöpünü kendinden kilometrelerce uzaktaki bir vahşi depolama alanına gönderdiğinde çöpten kurtulmuş olmuyor. O atıklar, bünyesi mikroplastikle dolu bir balık tabağı olarak hepimizin önüne geliyor. Omuzlarımızda dünya çocuklarına yaşanabilir bir gelecek inşa etmek gibi koca bir sorumluluk var. Ben bu sorumluluk gereği, ülkemde, Türkiye'de, Sıfır Atık Kampanyası başlattım."
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.