07.07.2024-09:58 (Son Güncelleme:07.07.2024-09:58)

Emekli maaşına zam için yeni ihtimal: Kök maaşta o detay her şeyi değiştirebilir

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından maaşlarına yüzde 25’e yakın zam alan emekliler bu oranın daha da yukarıda olması gerektiği beklentisini sürdürüyor. En düşük emekli maaşında ise yeni bir detaylar vatandaşta heyecan yarattı.

TÜİK’in açıkladığı Haziran enflasyon rakamları sonrasında işçi emeklilerine yüzde 25,73 oranında zam yapılırken memur ve memur emeklileri için bu oran yüzde 19,31 oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından maaşlarına yüzde 25’e yakın zam alan emekliler bu oranın daha da yukarıda olması gerektiği beklentisini sürdürüyor. En düşük emekli maaşında ise yeni bir detaylar vatandaşta heyecan yarattı.

Emekli maaşına zam için yeni ihtimal

Kök aylığı 8 bin 17 TL’nin üzerinde olan emekliler, yapılan zamlardan tam anlamıyla faydalanabilecek. Ancak, en düşük emekli aylığına dair bir güncelleme yapılmazsa, bazı emekliler bu zam farkını hissedemeyecek. Milliyet'e açıklamalarda bulunan ekonomist Muhammet Bayram, "Örneğin, kök maaşı 9 bin TL olan bir emeklinin maaşı, yüzde 24.73 oranındaki zamla 11 bin 225 TL'ye yükseliyor. Benzer şekilde, kök maaşı 9 bin 500 TL olan bir emeklinin maaşı ise 11 bin 849 TL'ye çıkıyor" dedi.


Bayram, "En düşük emekli maaşına bir düzenleme gelir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Şu an için bir açıklama yapılmış değil. Meclis kapanmadan önce bir açıklama bekliyoruz. Temmuz ayına kadar bir düzenleme olmazsa, eylül ayında yüksek enflasyon koşulları göz önünde bulundurularak yeni bir değerlendirme yapılabilir. Meclis'in eylül ayında yeniden açılmasıyla birlikte, en düşük Emekli Maaşı için bir düzenleme gündeme gelebilir."

muratcankilic@haber365.com.tr