15.09.2022-18:12 (Son Güncelleme:15.09.2022-18:12)

Elon Musk’tan FED’e çağrı: Faizi indirin

Ekonomi dünyası FED’in 21 Eylül 2022 tarihinde açıklaması beklenen faiz kararını merakla beklerken, Tesla CEO’su Elon Musk’tan çağrı geldi. Musk Twitter hesabından yaptığı açıklamada FED’e faizi indirmesi çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar...

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz toplantısı önümüzdeki hafta gerçekleşecek. ABD’deki enflasyonun düşmesi için faiz artırımının şart olduğunu ifade eden FED yöneticilerine karşılık olarak Tesla ve Space X CEO’su Elon Musk’tan dikkat çeken bir çağrı geldi. Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden FED’in büyük bir faiz artırma kararı almasının deflasyonu ortaya çıkarabileceğini söyleyen Musk, bir kullanıcının 'Fed ne yapmalı' sorusuna 'Yüzde 0.25 indirmeli' cevabını verdi.

FED faiz kararı ne zaman?

FED Eylül ayı faiz toplantısı 20-21 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak. Toplantıda alınacak olan faiz kararı Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından merakla bekleniyor. Politika faizini aylardır artırmaya devam eden FED, son yapılan faiz toplantısında faizi 75 baz puan artırmıştı.


FED’in faiz kararı 21 Eylül 2022 Çarşamba günü FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak. Fed'in gelecek haftaki toplantısında, federal fonlama oranı politikasına başladığı 1990'lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali fiyatlamaya başlarken, faizlerde en az 75 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakılıyor. Nomura ve Citigroup gibi önde gelen bankaların faiz artırım beklentilerinin 100 baz puan yönünde olması da dikkat çekiyor.

muratcankilic@haber365.com.tr