31.08.2024-13:02 (Son Güncelleme:31.08.2024-13:02)

Eğitimde Yeni Dönem: MEB ve Aile Bakanlığı'ndan Uyum Süreci İçin Ortak Protokol

Son dakika haberi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan iş birliği protokolü, ilkokula başlayacak öğrenciler ve velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamalarını hedefleyen çalışmaların temelini oluşturuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB'e bağlı ilkokullarda öğrenime başlayacak 1. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik uyum süreci faaliyetlerini yürütmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı.

Bakan Göktaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, iki bakanlık arasında 6 Şubat depremlerinden sonra imzalanan ve halen geçerliliğini koruyan iş birliği protokolünü hatırlatarak, yapılan ortak çalışmaların önemine dikkat çekti. Yeni projeyle, çocukları okula yeni başlayan ailelere destek olmayı ve okullaşma oranını artırmayı amaçladıklarını belirtti.


Bakan Tekin'den Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de iki bakanlık arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, iş birliğine katkılarından dolayı Bakan Göktaş'a teşekkür etti. Tekin, bu yıl ailelerin eğitim-öğretim süreçlerinde daha aktif yer almalarını hedeflediklerini ve bu kapsamda farklı etkinlikler planladıklarını belirtti. Protokolün, okula bu yıl ilk defa başlayan çocukların velilerine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladığını da ifade etti.

Planlanan Etkinlikler

Protokol kapsamında, yeni eğitim-öğretim döneminin başlayacağı hafta, ilkokula başlayan öğrencilerin okul ortamına alışmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Velilerin okul ve öğretmenlerle ilişkilerini güçlendirmek ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla da etkinlikler yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında planlanan etkinlikler arasında, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri için kortej yürüyüşü düzenlenmesi, "Bizi Anla'tır" konseptli mobil bir tır ile farklı illeri gezerek film gösterimi yapılması ve okul içi oryantasyon çalışmaları yer alıyor. Ayrıca, velilere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları da organize edilecek.

cerenpeksen@haber365.com