03.10.2024-09:57 (Son Güncelleme:03.10.2024-09:57)

Efsane Kamyonet: 83 Yaşındaki Emekli Şoför Dursun Hakkı Sofuoğlu'nun Hikayesi

Trabzon'un Sürmene ilçesinde, 83 yaşındaki Dursun Hakkı Sofuoğlu'nun 1954 model kamyonetiyle olan bağı dikkat çekiyor.

83 Yaşındaki Dursun Hakkı Sofuoğlu'nun Kamyoneti

Trabzon'un Sürmene ilçesinde, 83 yaşında emekli şoför Dursun Hakkı Sofuoğlu, 1954 yılında satın aldığı kamyonetiyle yaşamını sürdürüyor. Yıllardır bu araca olan sevgisi ve ona gösterdiği özen, onu çevresindeki herkese tanıttı.

Çocukluk Aşkı: Kamyonet

Aksu Mahallesi'nde yaşayan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri araba sevgisiyle büyüdüğünü bildirerek, "Çocukken okula gitmek yerine muavinlik yapardım," dedi. 1959 yılında ehliyet almaya başladığını ve çok sayıda kamyona sahip olduğunu ifade etti.

Eski Bir Efsane: Willys Jeep Truck

Dursun Hakkı Sofuoğlu, hayranlıkla aldığı Willys Jeep Truck marka kamyonetinin dağ yollarında kullanıma uygun olduğunu belirtti. "Sultan Murat Yaylası'nda nerede bir iz varsa, o iz bana aittir. Çok isteyen oldu ama satmam," dedi.

Kendi Bakımını Kendisi Yapıyor

Yaşı gereği kamyonetin geleceği hakkında düşündüğünü dile getiren Sofuoğlu, "Buradaki mezarımda, o da üzerimde duracak. Çocuklarım satabilir belki, ama ben kesinlikle satmam," şeklinde konuştu. Kamyonetinin motorunu bile kendisinin taktığını vurguladı.

Halkın İlgisi

Sofuoğlu, mahalleye gelenlerin kamyonete karşı büyük ilgi gösterdiğini, "Bir yere gittiğim zaman fotoğrafını çekiyorlar. Bu eski araba, insanların ilgisini çekiyor,” diye ekledi. Kamyoneti, parça bulma konusunda da sıkıntı yaşamadığını aktardı.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Dursun Hakkı Sofuoğlu, 65 yıl önce satın aldığı 1954 model kamyonetiyle hayatını sürdürüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr