20.10.2024-19:53 (Son Güncelleme:20.10.2024-19:54)

Edremit'te Zeytinyağı Tadım Festivali coşkusu

Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali, yerel lezzetlerle dolu etkinliklerle sona erdi. Ünlü şefler gastronomik deneyimler sundu.

Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali Gerçekleşti

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, zeytinyağının kalitesi ve kaçırılmaması gereken tatların sunulduğu "Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali" sona erdi. Festival, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nın iş birliğiyle, Balıkesir Büyükşehir, Edremit ve Havran belediyelerinin destekleriyle organize edildi.

Besleyici Zeytinler Dalından Toplandı

Festivalin son gününde, katılımcılar Güre Mahallesi'nde yer alan Agah Ferhatoğlu’nun zeytinliklerinde dalından zeytin toplamayı deneyimledi. Toplanan zeytinler, fabrika ortamında sıkılarak yağa dönüşüm süreci gözler önüne serildi.

Lezzet Dolu Aktiviteler

Güre sahilinde kurulan festival alanında düzenlenen etkinliklerde, zeytinyağı tadımları yapıldı ve ünlü şefler, zeytinyağlı yemekler pişirerek katılımcılara sunma fırsatı buldu. Ayrıca, yerel zeytin ve zeytinyağı firmalarının stantları aracılığıyla ürünlerini tanıtma ve satış yapma imkânı sağlandı.

Festivalin Amacı ve Katılımcıların Memnuniyeti

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, festivalin temel amacının kaliteli zeytinyağını tüketicilere ulaştırmak olduğunu belirtti. Yaklaşık 40 firmanın katıldığı etkinlikte, uzman tadımcılar eşliğinde zeytinyağı tadımı gerçekleştirildi. Ayrıca, özel kurslar ve eğitimler de düzenlendi.

Başkanın Vurgusu: Bereketli Hasat

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, zeytin ve zeytinyağı kalitesinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda tescillendiğini belirterek, bu yılki hasat sezonunun bereketli ve kazasız geçmesini umduğunu ifade etti. Ayrıca, festivalin bir parçası olarak zeytin tarlasındaki hasat etkinliğine katılım sağlandı.

Şeflerden Teşekkür

Etkinliğe katılan şefler Ayvaz Akbacak ve Mehmet Kudat da festivalin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini ilettiler.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen "Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali" (Fest Olive Edremit) sona erdi. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından Balıkesir Büyükşehir, Edremit ve Havran belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin son gününe katılan şefler ve diğer konuklar, Güre Mahallesi'nde Agah Ferhatoğlu'na ait Kazdağları'nın bereketli topraklarında yetişen zeytinleri dalından toplayarak fabrikada sıkımını gerçekleştirip, zeytinin yağa dönüş aşamalarına tanıklık etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr