27.10.2024-13:53 (Son Güncelleme:27.10.2024-13:53)

Edirne'de 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı

Edirne, 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yarışı'na ev sahipliği yaptı, katılım ve sonuçlar heyecan yarattı.

Edirne'de 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı Düzenlendi

Edirne, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'na ev sahipliği yaptı. Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonunda gerçekleştirilen bu önemli etkinliğe, büyük erkek, master erkek ve kadınlar kategorilerinde toplam 141 sporcu katıldı.

Yarışın Detayları

Yarış, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın verdiği başlangıç sinyaliyle Şevki Arman Caddesi'nden başladı ve yine aynı noktada sona erdi. 68,5 kilometrelik parkurda kıyasıya bir mücadele yaşandı.

Dereceye Giren Sporcular

Yarış sonucunda genel klasman ve büyük erkeklerde birinciliği 1.42.00'lık süresiyle Burak Abay elde etti. Yarışı takip eden sıralama ise Arda Tekirdağ ikinci, Muhammet Erkan ise üçüncü olarak tamamladı. Master erkeklerde ise Gökhan Uzuntaş birinci, Murat Uslu ikinci ve Yunus Özdemir üçüncü oldu. Kadınlarda da Aylin Yüce birinci, Buse Özlem ikinci, Buket Demirci ise üçüncü sırada yer aldı.

Ödüller ve Teşekkürler

Başarılı sporculara ödülleri Vali Yardımcısı Ercan Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Utku Zorlutuna, yurt içi ve yurt dışından katılan sporcularla güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zorlutuna, organizasyona katılan sporcuların uluslararası arenada başarılı bisikletçiler olduklarını vurgulayarak, yarışın sorunsuz geçtiğini belirtti.

Yarış Birincisinin Görüşleri

Birinci gelen Burak Abay ise parkurun güzel olduğunu belirterek, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan bu yarışta birinci olmak çok gurur verici. Bayramımız kutlu olsun," diye konuştu.

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı düzenlendi. Büyük erkeklerde Burak Abay birinci (ortada), Arda Tekirdağ ikinci (solda), Muhammet Erkan (sağda) üçüncü oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr