17.06.2022-10:27 (Son Güncelleme:17.06.2022-10:27)

E okul karne not değiştirme hilesi var mı?

MEB'in e-Okul sisteminden karne notlarının belirlenmesi ile birlikte karne sonuçları kötü gelen öğrenciler farklı yöntemler arıyorlar ve bu yöntelerle hile yaparak karne notlarını değiştirmek istiyorlar. Peki, E okul karne not değiştirme hilesi var mı? İşte, konuyla ilgili en çok merak edilen yanıt..

2021-2022 yılı eğitim öğretim yılının sonra ermesiyle birlikte öğrenciler karnelerini alarak yaz tatili sürecine geçiş yapıyorlar. Tüm eğitim yılı boyunca aldıkları notlar ve başarı puanları e-Okul sistemine kaydedilen öğrencilerin şimdi de karne notları sisteme yüklendi, notlar hem öğrencilerin hem de velilerin erişimine açıldı.

Karne notları istediği gibi gelmeyen öğrenciler ise, notları anne ve babaları görmeden değiştirmenin yollarını aramaya başladı. e-Okul sisteminden yayınlanan karne notlarının hile yöntemiyle değiştirilip değiştirilmeyeceğini araştıran öğrenciler, E okul karne not değiştirme hilesi var mı? sorusuna yanıt aramaya başladı.

E okul karne not değiştirme hilesi var mı?

Milli Eğtim Bakanlığı'na ait https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden karne notları sorgulanabiliyor.


Karne notu değiştirmesine ilişkin ise sistem üzerinden değişiklik yapıp velilerini aldatmaya yönelik hile araştırması öğrenciler tarafından sıkça sorgulanıyor. Bu durumda bilinmesi gereken tek bir şey vardır ki o da e-Okul sistemi özel bir platformdur, e-Okul sisteminde herhangi bir hile yöntemi denenmesi mümkün değildir. Öğretmenlerin girdikleri karne notları giriş yapıldığı şekilde kalır ve e-Okul karne notu sorgulamada öğretmenlerin girdiği notlar görülür.

Öğrenciler, aldıkları notları hile yöntemi ile değiştirmek isteseler bile sistem buna kesinlikle izin vermez. Bu yöntemler yerine öğrencilerin daha fazla çalışarak karne notlarını yükseltmeleri önerilir.

elvan@haber365.com.tr