08.07.2024-10:35 (Son Güncelleme:08.07.2024-14:51)

Düzenlemenin çalışmaları uzun süredir devam ediyordu: Kamuda birden fazla maaş uygulaması sona eriyor

Çalışmaları bir süredir devam eden ve kamuda birden fazla maaş uygulamasını bitirecek olan düzenleme Meclis’e sunuldu. Detaylar haberimizde…

Tasarruf genelgesinde yer almadığı gerekçesiyle eleştirilen kamuda birden fazla maaş uygulamasını bitirecek düzenleme, Meclis’e sunuldu. Kamu sektöründe uygulanacak yeni tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak kanun teklifi, birden fazla maaş alma döneminin sona ermesini öngörüyor.

Tek göreve tek maaş

NTV’de yer alan habere göre; Yeni düzenlemeye göre, her statüdeki kamu görevlileri yalnızca bir görev için maaş alabilecek. Bu maaş, en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek. Eğer bu miktarın üzerinde bir huzur hakkı veya görev tazminatı gibi ek bir bedel verilirse, bu bedel Hazine'ye gelir olarak aktarılacak.

32 maddeden oluşan düzenleme, tasarruf tedbirlerine uymayan bürokratlara maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi çeşitli idari cezalar getirilmesini öngörüyor. Bu denetim ve uygulamalar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.


Disiplin hükümleri uygulamaya konulacak

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunu, idareler veya Hazine ve Maliye Bakanlığı izleyecek ve denetleyecek. Alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemler tespit edilenler hakkında, tabi oldukları mevzuat uyarınca disiplin hükümleri uygulanacak ve sonuçlar idarelerince Cumhurbaşkanlığına bildirilecek. Bu yeni düzenlemelerle, kamu harcamalarında daha sıkı bir denetim ve tasarruf sağlanması hedefleniyor.

yareneryilmaz@haber365.com.tr