26.10.2024-11:36 (Son Güncelleme:26.10.2024-11:36)

Düzce'de Çocuklar Kültürel Değerleri Öğreniyor

Düzce'de 'Evvel Zaman İzinde' projesi ile çocuklar geleneksel masal ve oyunlarla kültürel değerlerini keşfediyor.

Düzce'de Çocuklar Kültürel Değerleri Eğlenerek Öğreniyor

Düzce'deki çocuklar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Evvel Zaman İzinde" projesi sayesinde kültürel değerleri eğlenceli bir biçimde deneyimliyorlar. Bu proje, çocukların eğitici etkinlikler aracılığıyla geleneksel kültür ve masallarla bağlantı kurmalarını sağlıyor.

Projenin Amacı ve Gelişimi

Proje, yaklaşık iki yıl önce hayata geçirildi. Masalların eğitimsel değerini ön plana çıkarmak, çocukların bilişsel ve dilsel gelişimlerine katkı sağlamak ve unutulmaya yüz tutmuş Türk, Anadolu ve dünya masallarını yeniden canlandırmak hedefleniyor. Bu yıl, "Köklerden Geleceğe" teması altında Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile entegre edilen proje, çocuklara haklarını, vatandaşlık bilincini, ahlak kurallarını öğretmeyi, sosyal iletişim becerilerini geliştirmeyi ve teknoloji bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor.

Katkılar ve Hedefler

Öğrencilerin etkinlikler aracılığıyla iki yıl içinde toplamda 16 bin çocuğa ulaşıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, masalların Türk kültüründeki önemli yerini vurgulayarak, "Masalların yerini bugün daha çok çizgi film karakterleri aldı. Biz de bu kültür değerlerimizi yeniden canlandırmak istiyoruz,” dedi. Bunun yaninda, projenin amacının, çocukların masallardan edindikleri bilgilerin ileriki hayatlarında değerli deneyimlere dönüşmesini sağlamak olarak tanımladı.

Etkinlikler ve Gelecek Projeleri

Proje sorumlusu Özge Çeltik ise masal anlatımları ve etkinlikler düzenleyerek çocukların kültürel ve ahlaki değerlerini desteklemeyi hedeflediklerini belirtti. Çeltik, “Masallar yoluyla çocuklarımız geleneksel kültürel mirasına sahip çıkıyorlar. Masallarla hem ahlaki hem de karakter gelişimlerini desteklemeye çalışıyoruz,” diye ekledi.

Masalların eğitimsel ve kültürel işlevi konusunda farkındalık geliştirmek, çocukların bilişsel ve dilsel gelişimine katkıda bulunmak, unutulmaya yüz tutmuş Türk, Anadolu ve dünya klasiklerinden oluşan masalları öğrencilerle buluşturmak için Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Evvel Zaman İzinde" projesi, yaklaşık 2 yıl önce uygulamaya alındı. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığınca "Köklerden Geleceğe" düsturuyla başlatılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline entegre edilen projeyle çocuklara sahip oldukları hakları öğretmek, vatandaşlık bilinci kazandırmak, ahlak kurallarını öğretmek, sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, teknoloji bağımlılığını azaltmak, hayal gücünün gelişimini desteklemek amaçlanıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr