07.06.2021-17:03 (Son Güncelleme:16.09.2024-03:10)

Dünyanın En Soğuk 10 Yeri Neresidir?

Dünya üzerinde en soğuk hava sıcaklığı Kuzey Kutbu'nda -93.2 derece olarak ölçülmüştür. Dünyanın en soğuk bölgeleri neresidir?

Ülkemizde 4 mevsim yaşanıyorken bazı bölgelerde çöl iklimi bazı bölgelerde ise karasal iklim hakimdir. Şimdiye kadar uyduların kaydettiği dünyanın en soğuk noktasının hava sıcaklığı -93.2 santigrat derecedir. 2010 yılında Antartika’nın tam merkezinde kaydedilen bu sıcaklık dünyanın en soğuk hava sıcaklığı olarak kayıtlara geçmiştir.

1. VOSTOK, ANTARTİKA

Bilimsel araştırmalar dışında insanın yaşamadığı tek kıta olan Antartika, dünyanın en soğuk bölgesi olarak kabul ediliyor. Küresel ısınmadan en fazla etkilenen kıta, buzul dağlarının erimesi ile sık sık gündeme geliyor. Antartika kıtasında Vostok bölgesi -90 derecelik sıcaklığıyla dünyanın en soğuk bölgesidir.

2. PLATEAU İSTASYONU, ANTARTİKA

Ölçülebilen en düşük ikinci sıcaklığa sahip olan Plateau İstasyonunda yerli nüfus bulunmamaktadır. Araştırmacılar ve bilim adamlarının dönemsel olarak geldikleri bölgede, ölçülebilen en düşük sıcaklık 86.2’dir.

3. OYMYAKON, RUSYA

Dünya üzerinde insanın yaşadığı en soğuk yer olarak bilinen Oymyakon, Antartika’dan sonra en soğuk yer olarak biliniyor. Rusya’nın Sibirya bölgesindeki en soğuk kasabanın nüfusu ise 2014 verilerine göre 517’dir. Kış ayında ölçülen en soğuk hava -72 derece olarak biliniyor. Bölgedeki ortalama sıcaklık -47 dereceyken en yüksek sıcaklık -15 derecedir.

4. VERKHOYANSK, RUSYA

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Verkhoyansk bölgesinde ölçülebilen en soğuk hava -710 derecedir. Saka Muhtar Cumhuriyeti’ne bağlı kasabada 1150 kişi yaşıyor. Rusya’nın en küçük şehirlerinden biridir.

5. KUZEY BUZU, GRÖNLAND

Grönland’ın ve dünyanın en büyük adası olan Kuzey Buzu, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen bölgeler arasındadır. İklim değişikliğinden dolayı adadan kopan büyük parçalarla gündeme geliyor. 2341 metre yüksekliğe sahip olan Kuzey Buzu’nda kışın en soğuk günlerinde sıcaklık -66 dereceye kadar inebiliyor.

6. EİSMİTTE, GRÖLAND

Kuzey Kutbu ve Rusya’dan sonra en soğuk yerlerden biri Grönland’ın Eismitte bölgesidir. Buzun ortası anlamına gelen Eismitte, Grönland’ın iç kesimlerinde yer alır. Bölgede kaydedilen en düşük sıcaklık 64.9 derecedir.

7. SNAG, YUKON, KANADA

Rusya’dan sonra en soğuk ülke olan Kanada’nın büyük bir bölümünde dondurucu soğuklar etkindir. Alaska’ya 45 kilometre uzaklıktaki kasabada en düşük sıcaklık -63 dercedir.

8. PROSPEKT CREEK, ALASKA, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Rusya ve Kanada’dan sonra en soğuk bölge olan Amerika, Prospekt Creek bölgesi maden sahası olarak da biliniyor. Amerika’nın ana kara dışındaki eyaleti olan Alaska bulunan bölgede ölçülen en soğuk hava sıcaklığı, -62 derecedir. Yüzölçümü bakımından büyük olmasına rağmen çok az insanın yaşamaktadır.

9. FORT SELKİRK, KANADA>

Kanada’da -60 dereceyi gören bir diğer soğuk bölge Fort Selkirk’dır. Eski bir ticaret merkezine yakınlığından dolayı bölgeye trenle seyahat edilebilmektedir.

10. ROGERS PASS, MONTANA, ABD>

Alaska dışında Amerika Birleşik Devletleri’nin en soğuk bölgesi olan Rogers Pass, ülkenin en soğuk yerlerinden biridir. Amerika’nın kuzeyindeki bu bölgede hava sıcaklığı ortalaması -57 derce olarak ölçülmüştür.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Yerli Solumun Cihazı İlk Defa Denendi

Kanneth Copeland Coronavirüse Meydan Oku...

Coronavirüsten Dolayı Kapatılan Kapalıça...

İstanbul'da Sahil Yürüyüşüne Para Cezası

Çin Akıllanmadı! Hayvan Pazarları Yenide...

New York'ta Mağazalar Yağmalara Karşı Ön...

Rizeli Kardeşler Mahallenin Girişini Kep...

46 Kişiye Para Cezası Ve Karantina

Büyükçekmece'de Coronavirüs Partisi!

Çinli Öğrencilerden Türkiye'ye Destek!

Türk Polisinden Teşekkür Mesajı

Dünya Genelinde Coronavirüs Vaka Sayısı...

Polis Antalya'da Sokağa Çıkan Vatandaşla...

Pilotlar Rusya Semalarına 'Evde Kal' Yaz...

Diyarbakır Annelerinin Bekleyişi Sürüyor

Fırat Kalkanı Bölgesinde Camiler Dezenfe...

Meşhur Cuma Trafiğinden Eser Yok

Kitap Ehli Kur'an'dan Medet Umarken

İstanbul Valiliğinden Gıda Yardımı Açıkl...

Marketteki Sütleri İçip, Görüntülerini P...

Polis Memurlarından Kral Hareket!

Gözyaşlarını Tutumadı! Türkün Teyzeden D...

İstanbul'da Yeni Coronavirüs Önlemleri!

Elazığlı Depremzedeler Coronavirüsle Müc...

Manisa'da Yaşlı Vatandaşa Davranışı Tepk...

Polisler Sokaktaki Dostlarımızı Unutmadı

Adıyaman'da Marketteki Sütler İçen Çocuğ...