Dünyanın en gizemli besini! Virüsleri istila ederek yok ediyor
İnsan faydalarını saymakla bitiremediğimiz şifa kaynağı besinlere bir yenisi eklendi. Vücudu istila eden virüsleri adeta süpüren besinler hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor. Bu besin kaynaklarına bir yenisi daha eklendi. İşte dünyanın en mucize besini…
Vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerle dolu olan kök besinlerden en önemlisi olan yabani havucunun içeriğindeki C vitamini oldukça yüksektir. Yapılan araştırmalarda yabani havuç dünyanın en faydalı besini olarak kabul edilir. Toprak altında yetiştiği için besin değeri diğer besinlere göre daha dazla olan yabani havucun faydaları saymakla bitmiyor.
Yabani havucunun bilinmeyen faydaları
Toprak altında yayılarak büyüyen havuç, içerdiği besin değeri sayesinde insan vücuduna yayılan virüsleri çok çabuk temizler. Yabani havuç düzenli tüketimde bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu K vitaminini sağlar.
Besinlerde nadiren bulunan bir madde olan K vitamini, vücudun 25 yaş sonrası en çok ihtiyaç duyduğu vitamindir. Hücrelerin hızla yenilenmesini sağlayan K vitamini, organlarının işleyişini artırarak DNA yapısını güçlendirir.
Antioksidan etkisi gösteren C vitamini vücudun hastalanma riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda C vitaminin antikanser özelliği bulunduğu görüldü. İçeriğindeki poliasetilenler sayesinde vücudun çabuk yenilendiği tespit edildi.
İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak hareketliliğini artıran yabani havuç, kana karıştığında uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede zayıflamaya da yardımcı olur. Kan hücre sayısını artırarak anemi ve kansızlık gibi riskli hastalıkları da önler. Gözün ihtiyaç duyduğu E ve K vitaminlerini artırır.
Zayıflamaya yardımcı oluyor
Öte yandan vücut sağlığı için en önemli anektodlardan biri de liftir. Su da çözülen lif sayesinde bağırsak sistemini çalışır. Çünkü bağırsakların hareketliliğini artıran en etkin madde liftir. Lif kana karıştığında uzun süreli tokluk hissi veriri. Bu da zayıflamak için muhteşem bir besin olduğunu kanıtlar. Kemik maddelerindeki enzimleri artırarak kemik erimesi riskinin önüne geçerek enzimleme biçimini çoğaltır. Kemik gelişimine katkı sağlar.