23.10.2024-10:57 (Son Güncelleme:23.10.2024-10:57)

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'na 71 ülke katılacak.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn’in başkenti Manama’da gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yarın başlayacak olan organizasyonun resmi açılış töreninin yapılacağını duyurdu.

Oyunların Detayları

Oyunlar, 31 Ekim tarihine kadar sürecek ve toplamda 26 branşta düzenlenecek. Bu yıl, 71 ülkeden 3,687 sporcu organizasyona katılacak.

Türkiye'nin Temsili

Türkiye, 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporlarında yer alan artistik cimnastik, atletizm, badminton, güreş, judo, okçuluk, tenis, tekvando, yüzme ve para yüzme branşlarında Türkiye şampiyonu olan sporcularıyla temsil edilecek.

Bakan Bak’tan Destek Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporculara başarılar dilediği açıklamasında; "Bahreyn'de gerçekleşecek Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'nda sporcularımızın bizleri gururlandıracak sonuçlar alacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Sporun Eğitime Katkısı

Bakan Bak, Okul Sporları Daire Başkanlığı aracılığıyla çocukların sporla erken tanışmasını sağladıklarını vurguladı. “Okul ve spor birbirini tamamlayan unsurlardır” diyen Bakan, 81 ilde spor faaliyetlerini yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Bakan, ``Spor yapan çocuklar, disiplinli ve çalışkan oluyor. Bu durum onların derslerinde daha başarılı olmasına katkıda bulunuyor.`` diyerek sporun eğitime katkısından bahsetti. Ayrıca, bu süreçte emeği geçen tüm bakanlık çalışanlarını, antrenörleri, öğretmenleri ve sporcu ailelerini tebrik etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr