06.02.2019-17:13 (Son Güncelleme:06.02.2019-17:10)

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi

Düdüklüde ayva reçeli yapmaya ne dersiniz? Harika bir lezzete sahip olan ayva reçelini mutlaka denemelisiniz. İşte düdüklüde ayva reçeli tarifi...

Düdüklüde ayva reçeli yapmaya ne dersiniz? Harika bir lezzete sahip olan ayva reçelini mutlaka denemelisiniz. İşte düdüklüde ayva reçeli tarifi...

Düdüklüde ayva reçeli yapmayı hiç düşündünüz mü? Normalde tencerede pişirdiğiniz reçelleri beklemek zamanınızı alabiliyor ve tadını bozabiliyor. Ancak düdüklüde yapacağınız ayva reçeli için hem zamandan kazanmış oalcaksınız hem de lezzetine lezzet katmış olacaksınız. Peki, düdüklüde ayva reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi...

Gerekli malzemeler:

-1 kilo ayva

-1 kilo toz şeker

-5 su bardağı su

-6-7 adet karanfil

-1 çay kaşığı limon suyu

Ayvaların kararmaması için:

-Su ve biraz limon suyu

Yapılışı:

-Ayvaları soyun istediğiniz boyutta küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin.

-Ayvanın çekirdeklerini ortadan ikiye kesin.

-Doğradığınız ayvaların suyunu süzün düdüklü tencereye alın, üzerine toz şekerini, karanfili, suyu, limon suyunu

ekleyip karıştırın.

-Ocağa aldığınız düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte pişirin, ses çıkarmaya başladığında ocağın altını kısın 10 dakika kaynatın.

-Tencereyi ocaktan alın ve düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağı açık bir şekilde 10 dakika daha kısık ateşte pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın. son olarak ters çevirip soğumasını bekleyin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr