02.10.2024-17:21 (Son Güncelleme:02.10.2024-17:21)

Dört Partinin Anayasa Mahkemesi Ziyareti: Can Atalay ve Sokak Hayvanları Üzerine Görüşmeler

Dört siyasi parti, Anayasa Mahkemesi Başkanını ziyaret ederek Can Atalay ve sokak hayvanları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Dört Siyasi Partiden Anayasa Mahkemesi Ziyareti

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde Can Atalay konusundaki ihlal kararı ve sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasal düzenleme başvurusu yer aldı.

Görüşmelerin Detayları

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü belirtti. Atalay hakkında AYM'nin kararlarının uygulanmasının önemini vurguladıklarını ifade eden Başarır, "Hukukun ve Anayasa'nın üstünlüğünü savunan bir parti olarak meclisten geçen yasaların önemini dile getirdik. Hayvan yasası konusunda da acil bir yanıt beklediğimizi ilettik," şeklinde konuştu.

Dem Parti ve Saadet Partisi'nin Vurgu Yaptığı Noktalar

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise toplantıda Can Atalay kararının uygulanmasının Türkiye'nin hukuk devleti olma niteliğiyle doğrudan ilgilendiğini belirtti. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da AYM'nin kararlarının dikkate alınması gerektiğini dile getirerek başkana ve üyelere teşekkür etti.

TİP’ten Önemli Açıklamalar

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AYM Başkanı Özkaya’ya, AK Parti'nin Can Atalay konusundaki tutumunu eleştirerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'nı askıya aldı," dedi. Ayrıca, sahipsiz hayvanlarla ilgili yasanın iptaline yönelik beklentilerini de aktardılar.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, beraberindeki DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başarır, AYM önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr