01.02.2020-13:38 (Son Güncelleme:01.02.2020-12:55)

Donut Değil Berliner!

Berliner: Almanya denilince ilk akla gelen çörek. Berliner almanların en güzel tatlılarından biri denilebilir.Sizinde kesinlikle denemeliyim diyeceğiniz bir tarif...

İçi puf puf olan bu lezzete hayır demeyeceksiniz. Alman çöreğide denilen donut şeklinde harika bir lezzet.

Berliner Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gramun
  • 150 ml. ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

İçi için:

  • 200 gram yaban mersini marmeladı
  • 2 yemek kaşığı su

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?

Ilık süt, kuru maya, toz şeker, tuz, yumurtalar ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Elinizle karıştırdığınız sıvı malzemelerin olduğu karışıma azar azar elenmiş un katın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, mayalanması için oda ısısında 50 dakika kadar bekletin.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt üzerine dizin.

Kurumaması için üzerini de yağlı kağıt ya da streç filmle örttüğünüz yuvarlak mayalı hamurları, oda ısısında 40 dakika kadar bekletin.

İkinci mayalanma süresinin sonuna doğru ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kızgın yağı orta ateşe aldıktan sonra hazırladığınız berliner hamurlarını derin yağda arkalı önlü ters çevirerek altın rengini alana kadar kızartın.

Kızaran berlinerleri fazla yağını bırakması ve soğuması için bir kenarda dinlendirin.

İç harcı için fazla parçacıklı ve yoğun meyveli olmayan yaban mersini marmeladını soğuk suyla karıştırarak kıvamını seyreltin.

İnce uçlu bir krema sıkma poşeti ya da mutfak enjektörü içine aldığınız sulandırılmış marmeladı, hamurların kenar kısmını sıkma poşetinin ucuyla delerek iç kısımlarına olabildiğince doldurun.

Servis tabağına aldığınız berlinerlerin üzerine pudra şekeri eledikten sonra ılık olarak servis edin.

Berliner Tarifinin Püf Noktası

Hamurların içinin çiğ kalmaması ve dışının yanmaması için; önceden kızmış derin yağda orta ateşte kızartmaya özen gösterin. Yumurta ve tereyağını oda ısısında beklettikten sonra kullanın, süt ise ılık olsun.

Berliner Tarifinin Pişirme Önerisi

Vişne, ahududu, portakal,çilek gibi arzu ettiğiniz reçel çeşidine berliner hamurlarının iç kısmında yer verebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr