Dondurulmuş Gıdalardaki Gözden Kaçan Tehlike!
Dondurucudan çıkartıp afiyetle yediğimiz besinlerin birçok yan etkisi mevcut. özellikle tavuk, patates gibi gıdalar tehlikeye en yakın olanları. peki dondurulmuş gıdalar hangi hastalıklara neden olur?
Dondurulmuş gıdalar pratik ve lezzetli olsa da bazı besin zararlarını da beraberinde getiriyor.
Nişasta, donmuş besinleri taze tutmak için tercih edilir. bununla birlikte, nişasta temel olarak bir glikoz polimeridir. vücudunuz bu glikozu sindirilmeden evvel şekere dönüştürür. aşırı şeker, şeker hastalığına yakalanma olasılığınızı artırabilir, ayrıca vücut dokularınıza da zarar verebilir.
Dondurulmuş gıdalar, trans yağlar bakımından zengindir. bu durum, kalp hastalığı riskinizi arttırır ve ayrıca tıkalı arterlere katkı sağlar. trans yağlar kolesterol seviyelerini yükseltir.
Şekeri veya tuzu yüksek olan donmuş gıdalar kan basıncını olumsuz etkileyebilir ve hipertansiyon gibi, daha ciddi sorunlara yol açabilecek kan basıncı yükselmelerine sebep olabilir. birçok çalışma, kanın kan basıncı seviyelerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynadığını gösterir.
Araştırmalar, donmuş yiyecekler arasında özellikle etin, pankreas kanserine yol açabileceği sonucuna varmıştır. yapılan bir araştırma, donmuş sosisli sandviçlerin ve sosislerin, kansere yakalanma riskini %65'ten fazla arttırdığını belirledi