24.09.2024-10:05 (Son Güncelleme:24.09.2024-10:05)

Donald Trump’tan Volodimir Zelenskiy’e sert tepki: Ne zaman gelse 60 milyar dolarla dönüyor

ABD başkan adayı Donald Trump, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’i sert sözlerle hedef aldı. Trump, Zelenskiy hakkında, ‘’Ne zaman gelse 60 milyar dolarla dönüyor’’ dedi.

Trump, Zelenskiy’i topa tuttu. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania’daki seçim mitinginde Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’i hedef aldı. Trump, “Bence Zelenskiy tarihin en büyük pazarlamacısı. Ne zaman ülkeye gelse 60 milyar dolarla geri dönüyor,” diyerek Zelenskiy’in Batı’dan aldığı desteği eleştirdi.

Trump: "Putin ve Zelenskiy’i Arayıp Savaşı Bitirmelerini Söyleyeceğim"

Trump, başkanlık seçimini kazanması halinde ilk iş olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i arayacağını ve savaşı bitirmeleri için anlaşmaya varmaları gerektiğini söyleyeceğini belirtti. Trump, “Eğer seçimi kazanırsam Putin ve Zelenskiy'i arayacağım ve savaşı bitirmeleri için bir anlaşmaya varmalarını söyleyeceğim,” diyerek seçmenlere barış yanlısı bir mesaj verdi.


Zelenskiy: "ABD’nin Kararlı Eylemleri Saldırganlığı Durdurabilir"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’de bulunan Zelenskiy ise Trump’ın açıklamalarıyla eş zamanlı bir konuşma yaparak, ABD’nin kararlı adımlarının gelecek yıl Rusya’nın saldırganlığını durdurabileceğini söyledi. Zelenskiy, Ukrayna’nın zafer planının uygulanmasında ABD’nin rolüne vurgu yaptı.

Zelenskiy’nin “Zafer Planı” Trump ve Biden’a Sunulacak

Zelenskiy, BM Genel Kurulu kapsamında yaptığı temaslarda ABD Başkanı Joe Biden’a “zafer planını” sunacağını ve bu planı ayrıca ABD Kongresi’ne, başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’e ve başkan adayı Donald Trump’a da ileteceğini açıkladı. Plan, Ukrayna’nın savaşın sona erdirilmesi ve bölgesel güvenliğin sağlanması için attığı adımları içeriyor.

muratcankilic@haber365.com.tr