16.09.2024-09:58 (Son Güncelleme:16.09.2024-09:58)

Donald Trump’a bir kez daha suikast girişimi: Çevresinde silahlar ateşlendi

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkan adayı Donald Trump’a bir kez daha suikast girişiminde bulunuldu. Trump’ın seçim kampanya sözcüsü yaptığı açıklamada Trump’ın güvende olduğunu dile getirdi.

Trump’ın başı suikastçilerle belada. Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, kampanya sürecinde yine tehlikeli bir olay yaşadı. Trump'ın yakın çevresinde silah sesleri duyulurken, başkan adayı bu saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Sözcüsünden Açıklama

Trump’ın kampanya sözcüsü tarafından yapılan resmi açıklamada, "Donald Trump'ın yakınında silah ateşlendi, ancak kendisi güvende ve durumu iyi" ifadeleri kullanıldı. Sözcü, başkan adayının seçim kampanyasına yönelik olası tehditlerin sürekli olarak dikkatle takip edildiğini de belirtti.


Florida'da Silah Sesleri

Olay, Trump'ın Florida'daki West Palm Beach yakınlarındaki ikamet ettiği bölgede yaşandı. Kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, civardaki silah seslerinin duyulmasının ardından güvende. Şu anda daha fazla detay bulunmamaktadır" dedi.

Önceki Suikast Girişimi

Trump, geçtiğimiz 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki bir miting sırasında suikast girişimine maruz kalmış ve bu olayda kulağından hafif bir yara almıştı. Başkan adayı, bu tehlikeli durumu da yara almadan atlatmış ve kampanya çalışmalarına devam etmişti.

Donald Trump’ın kampanyasına yönelik tehditlerin artması, güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasına neden oldu.

muratcankilic@haber365.com.tr