29.08.2024-12:06 (Son Güncelleme:29.08.2024-12:06)

Donald Trump Suikastının Detayları Ortaya Çıktı!

13 Temmuz 2024'te suikast girişimine uğrayan eski ABD Başkanı Donald Trump, kulağından yaralanmıştı. FBI, suikast girişiminin detaylarını açıkladı. Saldırgan Trump ve Biden'in seçim yerlerini incelediği ortaya çıktı.

13 Temmuz 2024'te seçim konuşması yapan eski ABD Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump, silahlı saldırgan tarafından açılan ateş sonucu kulağından yaralanmıştı.

Suikastın Detayları Açıklandı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) suikast girişimi ile ilgili araştırmalarına devam ederken bugün kamuoyu ile yeni detayları açıkladı.

FBI'da soruşturmayı yürütenlerden Kevin Rojek, olay yerinde yaklaşık 1000 kişiyle detaylı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve birçok detayı birleştirdiklerini aktardı.


Trump ve Biden'ın Seçim Yerlerini Araştırmış

Rojek, suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un, saldırıdan önce hem Trump hem de Biden'ın seçim miting yerlerine ilişkin detaylı araştırma yaptığını ve Trump'ın Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki mitingini saldırı için uygun bir "fırsat" olarak gördüğünü söyledi.


Ne Olmuştu?

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın > Butler bölgesinde düzenlediği mitingde kürsüden destekçilerine hitap ederken silahlı saldırıya uğramış, mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Suikast girişiminde bulunan silahlı saldırganın kimliği ise FBI ekiplerinin incelemeleri ardından açıklanmıştı. Saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu açıklanmıştı.


damlaeroglu@haber365.com.tr