08.01.2020-10:24 (Son Güncelleme:08.01.2020-11:00)

Domuz Gribi Nedir? Domuz Gribi Bulaşıcı mıdır?

Kış mevsimiyle birlikte grip salgınları da kapıya dayandı. Normal griplerden daha ağır geçen domuz gribi de son aylarda artış göstermeye başladı. Peki, domuz gribi nedir? Domuz gribi bulaşıcı mıdır? Detaylar haberimizde…

Domuz gribi ilk olarak 2009 yılında Meksika’da görülmüştü. Sonraki 10 yıl boyunca kişilerin virüse karşı bağışıklığı arttı. Fakat ülkemizde 2019 yılının Kasım ayında domuz gribi vakalarında ciddi bir artış yaşanmaya başlandı. Peki, domuz gribi bulaşıcı mıdır? İşte merak edilenler…

DOMUZ GRİBİ BULAŞICI MIDIR?

Domuz gribi, insanlarda mevsimsel gribe benzer şikâyetlere yol açan viral bir hastalıktır. Kaynağı, H1N1 virüsüdür. Bu yeni virüs; insan, domuz ve kuş virüslerinin karışımıdır. Domuz gribi denmesinin sebebi ise, domuzlar arasında görülen grip virüsüne benzemesidir. Solunum yoluyla bulaşma riski bulunan virüs mevsimsel griplerle aynı belirtileri gösterir. Ancak diğer griplere göre daha tehlikeli olan domuz gribi bağışıklık sisteminin tamamen güçsüz hale getirerek vücut direncini kırar. Erken müdahale edilmediği takdir de ciddi sağlık komplikasyonlarına yol açar. En belirgin belirtisi ise yüksek ateştir. Domuz gribinden korunmak için mevsimsel influenza aşısını olmak yeterlidir, çünkü domuz gribi etkeni H1N1 de bu aşı içeriğinde bulunmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr