Domatesli Peynirli Kiş Nasıl Yapılır? Domatesli Peynirli Kiş Tarifi
Kahvaltıda, öğle yemeklerinde, akşam yemeklerinde kısaca günün her öğününde tüketebileceğiniz domatesli peynirli kiş tarifini sizin için derledik. Domatesli peynirli kiş nasıl yapılır? Domatesli peynirli kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…
Ağızda dağılan hamuru, peynir, domates ve fesleğeninde lezzetine lezzet eklediği kiş tarifini günün her öğününde tüketebilirsiniz. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da kesinlikle buna değecek! İşte domatesli peynirli kiş için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…
MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 150 gram tereyağı
- 400 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 200 mililitre krema
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 2 adet domates
- 1/2 bağ fesleğen
NASIL YAPILIR?
Soğuk tereyağını ve unu robota alıp kum gibi oluncaya kadar geçirin. Üzerine tuz ve yumurtaları ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamuru iki yağlı kağıdın üzerine koyun ve kiş kalıbınızın boyutuna göre merdane yardımıyla açın. Ardından açtığınız hamuru kalıbın içerisine alın. Kenarlardan hafifçe bastırarak kalıba oturtun. Hamurun kabarmasını engellemek için çatal yardımıyla tabanına delikler açın. Üzerine yağlı kağıt koyun. Ağırlık yapması için üzerine nohut gibi birkaç bakliyat koyun ve 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Hamur pişerken, iç harcı için gerekli olan malzemelerin hepsini geniş bir kabın içerisine alın ve karıştırın. 10 dakika pişen hamurun üzerinden bakliyatları alın ve 15 dakika daha pişirin. Pişen harcın üzerine iç harcı ekleyin ve üzerini domates, fesleğen ile süsleyin. Bu şekilde 20 dakika daha pişirin. Son olarak üzerine kaşar rendesi ekleyip, kaşarlar eriyene kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun...